Europese kandidaten debatteren over tuinbouw

Europese kandidaten debatteren over tuinbouw

In de aanloop naar de Europese Parlementsverkiezingen in juni gaan kandidaat- Europarlementariërs van diverse politieke partijen met elkaar in debat over thema’s die de tuinbouw raken. Dat zal gebeuren op dinsdag 14 mei 2024 tijdens het EU- Plantdebat dat van 15.00 tot 17.30 uur plaatsvindt in The Beach in Aalsmeer.

Tijdens het debat zullen Eveline Herben (BBB), Willemien Koning-Hoeve (CDA), Reinout van Malenstein (NSC), Bert-Jan Ruissen (SGP), Anna Strolenberg (Volt) en Bart Millenaar (VVD) onder leiding van Evert van Helvoort, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland, met elkaar de degens kruisen.

Vier thema’s
De kandidaat-Europarlementariërs debatteren over vier thema’s: water, innovatie, klimaat en handel. Zijn bijvoorbeeld meer verplichtende maatregelen nodig om de doelen van de Kaderrichtlijn Water te halen? Moeten nieuwe veredelingstechieken gereguleerd blijven onder bestaande wetgeving? Doet de tuinbouw wel genoeg om de energietransitie te doen slagen volgens de partijen? En wie bepaalt er eigenlijk wat er in de winkelschappen ligt, de consument of de teler? Aan de hand van deze stellingen delen de kandidaat-Europarlementariërs hun visie op de tuinbouw van de toekomst.

Carla Boonstra, topambtenaar en vertegenwoordiger van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Brussel, zal voorafgaand aan het debat uitleggen wat het belang van Europa is voor de Nederlandse tuinbouw. Ook gaat zij in op de rol die de tuinbouw speelt in de Europese politiek.

Organisatoren
Het EU-Plantdebat 2024 wordt georganiseerd door Glastuinbouw Nederland, Plantum, GroentenFruit Huis en Royal FloraHolland in samenwerking met LTO Nederland, Koninklijke Algemeene Vereeniging voor Bloembollencultuur (KAVB), Royal Anthos, Koninklijke Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), Vereniging van Groothandelaren in Bloemkwekerijproducten (VGB), Koninklijke Vereniging Bloemist Winkeliers (VBW), Nederlandse Aardappel Organisatie (NAO), Nederlandse Akkerbouw Vakbond (NAV), CropLife NL en Artemis.

Wil je het EU-Plantdebat bijwonen? Aanmelden kan via deze link. De toegang is gratis.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie