Afspraken gemaakt op extra ALV

22-09-2017    09:16   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Tijdens de extra Algemene Ledenvergadering (ALV) van Royal FloraHolland gisterenavond in Naaldwijk is een aantal afspraken gemaakt over de invoering van het beeldveilen bij planten., zo meld FloraHolland in een persbericht.

Na presentaties van onder meer de groep 'Behoud de Plantenklok' op haar visie op de fysieke klok en de directie van Royal FloraHolland over het beleid inzake digitalisering, voerden de aanwezigen een levendige en constructieve discussie, over onder meer een lager tempo van implementatie van het beeldveilen bij planten.  Tijdens de gesprekken bleek onder meer dat de leden de digitaliseringstrategie van Royal FloraHolland breed ondersteunen en dat deze niet ter discussie staat. Voor de implementatie van de digitalisering zijn representatieve productfoto’s en juiste aanvoerinformatie informatie over het product essentieel. Op dit moment zijn de foto’s en de aanvoerinformatie nog van onvoldoende kwaliteit. 

Hulpmiddelen voor representatieve foto’s en informatie
Royal FloraHolland gaat kwekers en hun klanten met hulpmiddelen ondersteunen, onder meer met een foto-app en een schouwapp om hen te helpen representatieve productfoto’s en juiste informatie aan te leveren. Verder kijkt Royal FloraHolland in overleg met de Klankbordgroep 'Versterken Plantenklok' naar de uniformering van de aanvangstijd van het veilen, mogelijkheden om schouwen beter te ondersteunen, de  veilsnelheid en het vereenvoudigen van fotovoorschriften.

“De levendige discussie tijdens deze ALV en de afspraken geven een extra impuls aan de manier waarop we binnen onze coöperatie samen werken. Wat ik ook gehoord heb, is dat de leden behoefte hebben aan betere en heldere communicatie vanuit Royal FloraHolland”, aldus Lucas Vos, CEO van Royal FloraHolland. “De noodzaak van digitalisering wordt door iedereen onderschreven. Binnen onze bestaande overlegstructuur gaan we de implementatie voor allen waar nodig ondersteunen en behapbaar maken.”    


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Cardol naar Demokwekerij

Erwin Cardol wordt met ingang van 1 maart 2018 de nieuwe directeur van Demokwekerij Westland. Hij volgt Peet van Adrichem op, die zich...