Filmpje over bodemverbeteraars

22-09-2017    08:59   |    Matthijs van den Beukel

Den Ouden Groep heeft een interessante animatie gepubliceerd waarin ze uitleggen hoe zij bijdragen aan de kringloop van biomassa en bodemverbeteraars. In het filmpje vertelt een worm met een professorshoedje hoe Den Ouden Groep zowel bodemverbeteraars recyclet als biomassa afvoert op duurzame wijze.

Den Ouden Groep kan wel een charmeoffensief gebruiken. In augustus kwam het bedrijf negatief in het nieuws toen bleek dat een lekkende silo voor een veel te hoge concentratie ammonium in het afvalwater had gezorgd. De rioolwaterzuiveringsinstallatie kon de hoge concentratie niet aan, waardoor een deel de kruiswoordpuzzelrivier de Aa instroomde.

Den Ouden Groep heeft snel gehandeld om de lekkende silo af te sluiten van het riool en de lekkage gemeld bij de omgevingsdienst, alleen was er toch flink meer ammonium in het riool gelekt dan verwacht. De volksgezondheid is niet in gevaar geweest, volgens gemeente Helmond. Het waterschap wil alle kosten bij Den Ouden Groep in rekening brengen.

In het educatieve filmpje legt Den Ouden Groep uit hoe het proces gaat van recycling van bodemverbeteraars en het verwerken van biomassa. Dit wordt gedaan aan de hand van twee kringlopen, terwijl de pratende worm tekst en uitleg geeft bij de diverse Den Ouden Groep-vrachtwagens die rondrijden. De animatie wordt afgewisseld met mooie beelden van bedrijfshandelingen.

Waar de ammoniumsilo’s precies in de kringlopen van Den Ouden Groep voor komen, legt de worm niet uit.

Bekijk hier de animatieReacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Cardol naar Demokwekerij

Erwin Cardol wordt met ingang van 1 maart 2018 de nieuwe directeur van Demokwekerij Westland. Hij volgt Peet van Adrichem op, die zich...