Geen verbod op zwarte plastic verpakkingen

12-07-2018    10:21   |    Goedemorgen

In het certificatieschema van On the way to PlanetProof voor plantaardige producten is het verbod op zwart plastic geschrapt.

Zwart plastic als verpakkingsmateriaal zou per 1 januari 2019 verboden worden. Ook metalen sluitingen op kunststofverpakkingen mag niet maar vanaf die datum. Het College van Deskundigen heeft naar aanleiding van ingebrachte bezwaren besloten om af te zien van het verbod op zwart plastic. 

Het belangrijkste argument om het verbod op zwart plastic niet officieel te maken, is vanwege ontwikkelingen in de mogelijkheden voor afvalverwerking en recycling van zwart plastic. Het verbod op metalen sluitingen op kunststofverpakkingen blijft wel gewoon gehandhaaft.

Overigens krijgen uien een jaar ontheffing van het nieuwe verbod, als men tenminste een plan opstelt en uitvoert om een alternatief te vinden voor de metalen sluitingen. Dat plan moet zowel implementeerbaar zijn als milieuwinst opleveren.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

What's your flavour?

Aardbei, citroen, chocolade? Of misschien ijs met tomaten of paprikasmaak? Wij laten onze eigen Goedemorgen haan proeven. Trouwens als je...

Veranderende energiewereld

“De energietransitie is al enige tijd in volle gang en daarom is het juist nu zo belangrijk om in te stappen”, stelt Marina Lammers. Ze is...