Gemakkelijker juiste LED lichtrecept te achterhalen

14-11-2017    09:26   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Hortilux en leverancier van teeltsystemen Green Simplicity lanceren LED’S RESEARCH!. Dit zijn diverse plug-and-play systemen waarmee makkelijker onderzoek naar LED lichtrecepten gedaan kan worden. De systemen zijn modulair en dus schaalbaar. Hiermee kunnen volgens de aanbieders professionele onderzoekers en veredelaars makkelijk uitbreiden en voor telers wordt eigen onderzoek bereikbaar.

Met LED’S RESEARCH! wordt onderzoek naar LED-lichtrecepten vereenvoudigd, aldus de aanbieders. Zo opent dit mogelijkheden voor telers en zaadveredelaars die onderzoek willen verrichten naar de effecten van LED-verlichting op het eigen gewas. Tot op heden werd dit uitbesteed of was het een tijdrovende en dure puzzel om de juiste componenten te combineren tot een bruikbare onderzoeksoplossing, waarbij in het lichtrecept achteraf niet meer te variëren is.

Volgens de samenwerkende partijen is dit met de systemen van LED’S RESEARCH! eenvoudig en flexibel met kant-en-klare tools onder eigen dak uitvoerbaar. Het samenwerkingsverband biedt kwalitatief hoogwaardige systemen. Van complete klimaatcel met temperatuur-, vocht en CO2-regeling tot modules met watergeefsysteem die in een bestaande klimaatcel kan worden gebruikt. Alle oplossingen zijn geschikt voor meerlaagse teelt.

Eén type armatuur
De kern van LED’S RESEARCH! wordt gevormd door het HORTILED Multi 4DIM armatuur met de Climate Interface app. Deze combinatie maakt het mogelijk om met één type armatuur eenvoudig elk lichtrecept te creëren waarbij per kleur en zelfs tot op de micromol nauwkeurig gestuurd kan worden. Ook kan het spectrum gedurende de dag variëren, toegespitst op het gewas. De aansturing van de LED-verlichting en klimaatregeling is eenvoudig via de bijgeleverde tablet te regelen. Dankzij de overzichtelijke interface weet de onderzoeker op elk moment exact hoeveel micromol er van een bepaalde kleur (golflengte) op zijn gewas komt en in welke omstandigheden. Zelf nameten is dus niet meer nodig.

Met de expertise van Hortilux (groeilicht) en Green Simplicity (teeltsystemen) biedt LED’S RESEARCH! een unieke combinatie om gericht onderzoek uit te voeren. Dankzij de aanwezige kennis kunnen de aanbieders naast het aanbieden van de hard- en software ook het onderzoek begeleiden, om tot het meest nauwkeurige resultaat te komen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Stilte na de storm

De storm gisteren zorgde voor veel overlast. Evenementen werden afgelast, omvallende bomen zorgden voor schade en er vielen zelfs...

Social media: Grüne Woche

Elke dag zetten we op deze plek een mooi, bijzonder of treffend bericht uit de social media van de tuinbouwsector centraal. Deze keer: Rob...