Pinocchio: doorbloeier met jarenlang plezier

Pinocchio: doorbloeier met jarenlang plezier

De Paphiopedilum Pinocchio is een unieke orchideeënsoort die bekend staat om zijn opvallende bloemvorm en bloeitijd. De meesten mensen weten niet dat de Paphiopedilum Pinocchio een echte door bloeier is. Want na dat de bloem van de Pinocchio is afgevallen komt er weer een nieuwe bloem op de steel. Zo kan je continu genieten van de schoonheid van deze bloem.

Een ander bijzonder kenmerk van de Pinocchio zijn de bloemen. De bloemvorm lijkt op een neus, wat de orchidee zijn bijnaam "Pinocchio" heeft gegeven. De bloemen hebben een mooie, heldere kleur die varieert van roze tot oranje en geel, met een opvallend patroon van donkere vlekken en strepen.

Naast zijn opvallende bloemen is de Paphiopedilum Pinocchio ook een gemakkelijk te verzorgen orchidee. Deze schaduwrijke orchideeënsoort heeft niet veel water nodig. Dompel de orchidee één keer per week in het water gedurende tien minuten. Het is echter belangrijk om te voorkomen dat de plant te nat wordt, omdat dit wortelrot kan veroorzaken.  

Kortom de Paphiopedilum Pinocchio is een unieke orchidee die gemakkelijk te verzorgen is. Met zijn opvallende bloemvorm, kleuren en lange bloeitijd, is deze orchidee een prachtige aanvulling op elke plantencollectie. Met de juiste zorg kan de orchidee maandenlang blijven bloeien.

 

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie