Geslaagde kopersdag bij Berg RoseS

Geslaagde kopersdag bij Berg RoseS

Tijdens de kopersdag op donderdag 16 februari 2023 werden inkopers en andere belangstellenden bijgepraat over Berg RoseS. Na de lunch en presentatie volgde een rondleiding door de kassen.

De presentatie werd gestart met een terugblik op de afgelopen maanden waarin de energiecrisis een grote rol speelde. “De investering in 10.500 LED armaturen gaat zorgen voor een gelijkmatige productie door het hele jaar heen met in de winter ongeveer dezelfde aantallen als in de zomer én jaarrond een uitstekende kwaliteit van de rozen. Daarnaast maakt het Berg RoseS minder afhankelijk van de energieprijs”, aldus Arie van den Berg (CEO Berg RoseS).

Teeltwissel
Een ander resultaat van de energiecrisis is een behoorlijke teeltwissel waarbij er 2,3 hectare rozen in de kassen van Berg RoseS in Delfgauw zijn gewisseld. Er is 12.000 m² Avalanche +, 7.000 m² Sophia Loren en 4.000 m² Harlequin bijgekomen. Deze teeltwissel stond aanvankelijk gepland voor juni maar is naar voren gehaald.

Kenia
Naast Nederland is Berg RoseS al sinds 2004 ook gevestigd in Kenia. De 60 hectare aan kassen in Naivasha zorgen voor 150 miljoen rozen per jaar. Arie van den Berg vertelde over de nieuwe soorten die binnenkort op de markt komen en nam in een, deze week nog opgenomen video, de aanwezigen mee in en rondom de kassen van het bedrijf in Kenia.

Rondleiding
Na de presentatie volgde een rondleiding in groepjes onder leiding van medewerkers van Berg RoseS. Ze lieten o.a. de (nieuwe soorten) rozen te zien, het productieproces, de LED verlichting in de kassen en natuurlijk was er uitgebreid de mogelijkheid om vragen te stellen. De geslaagde middag werd afgesloten met een gezellige borrel.

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie