Oekraïense delegatie bezoekt het Westland

Oekraïense delegatie bezoekt het Westland

Gisteren ontving de Gemeente Westland een delegatie uit Oekraïne, bestaande uit ongeveer 50 personen, bij Tomatoworld. De dag begon met een hartelijke ontvangst door wethouder Peter Valstar, gevolgd door een informatieve introductie over Tomatoworld door interim-directeur Aart Van den Bos. Hij benadrukte de inzet van Tomatoworld voor datagedreven benaderingen en duurzaamheid. Vervolgens deelde onze gids, Ank van der Meulen, waardevolle inzichten in de uitdagingen van het voeden van een groeiende wereldbevolking.

De Oekraïense delegatie, met onder meer zo'n vijftien burgemeesters en dertig tot veertig vertegenwoordigers uit de tuinbouwsector, bracht drie dagen door in de regio Westland. Dit bezoek stond in het teken van het bevorderen van directe samenwerking tussen Nederlandse en Oekraïense belanghebbenden, met name op het gebied van de tuinbouw. Tijdens de rondleiding kregen de gasten de gelegenheid om de kas te verkennen en meer te leren over groeiprocessen, energieverbruik, biologische gewasbescherming en waterbesparing. De gesprekken richtten zich ook op logistiek en duurzaamheid, waarbij onderwerpen als energie-efficiëntie en circulaire oplossingen aan bod kwamen.

De delegatie vervolgde haar tour naar KUBO Greenhouse Projects in Monster, waar verdere uitwisselingen plaatsvonden over belangrijke onderwerpen als kassen, tuinbouw en AGRItech. De delegatie toonde een groot enthousiasme door actief deel te nemen aan de gesprekken en vragen te stellen. Dit bezoek markeert een belangrijke stap in het versterken van de banden tussen Nederland en Oekraïne op het gebied van tuinbouw en benadrukt de waarde van internationale samenwerking in het aanpakken van wereldwijde uitdagingen op het gebied van voedselvoorziening en duurzaamheid.

Bron:

Deel artikel