Nieuwe veredelingslocatie Floritec in Colombia

Nieuwe veredelingslocatie Floritec in Colombia

Veredelaar Floritec kondigt de bouw aan van een nieuwe veredelingslocatie in Colombia. Deze aankondiging volgt op de succesvolle lancering van de faciliteit in Honselersdijk, Nederland, in 2023.

De uitbreiding van Floritec in Colombia weerspiegelt haar sterke groei op de Zuid-Amerikaanse markt. Algemeen directeur Jeroen Ravensbergen: "Floritec maakt een stormachtige ontwikkeling door in Colombia. Als onderdeel van onze strategie streven we naar verdere groei en professionalisering.  Dat vereist nu eigen speciaal ontwikkelde faciliteiten.”

Floritec is sinds 2009 actief op de Colombiaanse markt en heeft sindsdien gebruik gemaakt van de faciliteiten van Capiro om haar veredelingswerkzaamheden uit te voeren. Dit heeft geleid tot een solide partnerschip. Daarom wordt de nieuwe locatie nu in nauw overleg met Capiro ontwikkeld, waarbij expertise en middelen worden gecombineerd om een toonaangevende veredelingslocatie te creëren.

Floritec is wereldwijd actief en werkt sinds 2019 nauw samen met het Japanse moederbedrijf, Inochio Seikoen, marktleider in onder meer grootbloemige chrysant. Mede door deze samenwerking versterken beide bedrijven hun marktpositie en maakt Floritec grote stappen in haar ontwikkeling. Ravensbergen: “De missie van Floritec is om relevante en toonaangevende rassen te ontwikkelen in nauwe samenwerking met klanten. Door ontwikkeling op locatie zijn we in staat rassen te ontwikkelen met een verminderde gevoeligheid voor ziekten en plagen én die perfect aansluiten bij de lokale teelt en klimaatomstandigheden: Customized Breeding. De faciliteiten in Colombia dienen als basis voor chrysanten die ontwikkeld worden voor de Zuid-Amerikaanse markt.”

De nieuwe locatie bevindt zich in Rionegro, Antioquia. De omvang is 6000 m2.  De werkzaamheden zijn inmiddels gestart en de verwachting is dat de faciliteiten eind 2024 operationeel zijn.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie