Rob Urgert: 'Ik hoor thuis in Wageningen'

Rob Urgert: 'Ik hoor thuis in Wageningen'

Tijdens de Wageningen Experience Day, 07 oktober op de campus, houdt cabaretier en presentator Rob Urgert een quiz over succes. Urgert volgde begin jaren negentig de studie Voeding van de mens aan de Landbouwuniversiteit Wageningen en promoveerde in 1997 op een proefschrift over de gezondheidseffecten van koffie. Op de website van Wageningen U&R is een interview met de cabaretier te lezen over zijn studietijd.

Waarom koos je destijds voor Wageningen?
“Na mijn middelbareschooltijd kon ik niet echt een keuze maken. Ik schreef daarom tien studierichtingen op papiertjes en deed deze in een bus. Vervolgens haalde ik er telkens blind een studie uit. Die mocht het dan niet worden. Ik probeerde te voelen wat ik daarvan vond om tot een uiteindelijke keuze te komen. Uiteindelijk bleven er enkele over die allemaal in Wageningen waren. Een vriend van mij ging ook naar Wageningen, wat het besluit makkelijker maakte.”

Om welke studies ging het dan?
“Milieutechnologie leek me leuk, studies over voeding vond ik ook leuk. Ik overwoog bijvoorbeeld ook Nederlands, in Amsterdam, maar die viel af. Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Wageningen. Vanaf het begin voelde ik: Wageningen is de plek waar ik thuis hoor. Mijn vrouw woonde er ook toen ik haar leerde kennen. We wonen er nu niet meer, maar Ik sluit niet uit dat we er ooit terugkeren.”

Wat vond je van je studie ‘Voeding van de mens’?
“Ik vond het geweldig. De studie en de stad pasten goed bij mij. Wageningen was misschien niet zo bruisend als Amsterdam, maar ik hoefde ook niet zozeer in the place to be te zijn. Ik was een beetje op mezelf. Volgens mij trekt Wageningen autonome mensen, ook toen al. En inhoudelijk loopt Wageningen University & Research voorop. Neem onderzoek naar milieuproblematiek, dat stond toen al hoog op de agenda.”

Lees hier het volledige interview

Bron: Wageningen U&R

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie