WINACTIE: maak kans op unieke Keukenhof-zegels

WINACTIE: maak kans op unieke Keukenhof-zegels

Dit jaar bestaat de Keukenhof 75 jaar. De van oorsprong Perzische tulp is sinds de zestiende eeuw populair in Nederland. Toeristentrekker Keukenhof etaleert jaarlijks de grootste selectie bloeiende tulpen. Speciaal ter ere van dit kroonjuwelenjubileum brengt PostNL vandaag drie postzegels uit.

Voor dit postzegeltrio ontwierp de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren (NVPH) een eerstedagenvelop. De postzegels en de eerstedagenvelop zijn vanaf vandaag, 1 maart 2024, verkrijgbaar.

Hollandsche Bollen
De eerste voorjaarsbloeiende bloemententoonstelling, op landgoed Kasteel Keukenhof, werd in 1949 geïnitieerd door een groep toonaangevende bloembollenkwekers en -exporteurs. 2024 is het 75e kroonjaar van een van de grootste toeristische trekpleisters van Noord-Nederland. De eerste van 7 miljoen tulpenbollen, voor deze verjaardag, werden op 5 oktober 2023 geplant. De bloementuin opent op 21 maart 2024.

Vruchtbare zeebodem
In de Bollenstreek in de kop van Noord-Holland ligt het grootste aaneengeschakelde bloembollengebied. Uitbreiding vond men op de voormalige zeebodem van de Noordoostpolder. De zeebodem blijkt vruchtbare grond en heel geschikt voor het kweken van tulpen; de mineralen in de bodem zijn een belangrijke voedingsstof voor de tulp. Elk voorjaar veranderen Noord-Holland en de Noordoostpolder in lappendekens van kleurrijke voorjaarsbloeiers; voornamelijk tulpen.

Bitterzoet
Tulpenbollen worden al eeuwenlang gegeten en geroemd om hun bitterzoete smaak. Eetbare tulpenbollen zien eruit als uien maar hebben dezelfde structuur als aardappelen. De tulpenbollen die – uit noodzaak – in de oorlog werden gegeten lagen klaar om te worden gepoot en hadden een droge en bittere smaak. Men at tulpenbollen uit nood en niet voor het plezier. De liefde voor de tulpenbol als ingrediënt van een (culinaire) maaltijd is met deze herinnering ietwat geluwd.

WINACTIE: In samenwerking met de Nederlandse Vereniging van Postzegelhandelaren mogen wij 5 eerstedagenveloppen verdelen onder onze lezers. Wil jij de speciale postzegels van de Keukenhof ontvangen? Stuur dan vóór vrijdag 8 maart een e-mail naar redactie@hollandhortimedia.nl. De eerstedagenveloppen worden verloot onder de inzendingen.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie