'Waardevolle toevoeging aan fustassortiment'

'Waardevolle toevoeging aan fustassortiment'

Afgelopen maandag 1 juli zijn diverse rozenaanvoerders gestart met aanvoer op het nieuwe lage meermalige opzetrek Fc595. Met dit opzetrek speelt Royal FloraHolland in op de ambitie, en die van de sierteeltketen, om zuiniger om te gaan met verpakkingsmateriaal en bij te dragen aan minder afval.

Bloemenimporteur en -verwerker BSI is één van deze aanvoerders die meteen met Fc595 aan de slag gegaan is. Want dit nieuwe opzetrek levert vele voordelen.

Het verduurzamen van logistieke middelen staat bij Royal FloraHolland hoog op de agenda. Een onderdeel hiervan is het terugdringen van de hoeveelheid afval die ontstaat door het gebruik van logistieke middelen. De ontwikkeling en introductie van een laag meermalig opzetrek Fc595 helpt daarbij en naar verwachting bespaart dit nieuwe meermalige opzetrek 100.000 kilo karton per jaar. Bouwman Snijder Importservices (afgekort BSI) B.V. is een familiebedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in import, verwerking en verkoop van snijbloemen. Het bedrijf is gevestigd onder het dak van Royal FloraHolland hub Aalsmeer en vanuit hier zorgen zij voor de ontvangst, controle, verwerking en verkoop van snijbloemen voor een selecte groep kwekers uit Afrika en Zuid-Amerika. Martijn Bouwman, directie BSI (op de foto) is erg enthousiast over de introductie van opzetrek Fc595: “Het is echt fijn, dat we van het eenmalig karton af zijn. Belangrijkste argument voor ons is de beweging van eenmalig naar meermalig vanuit verduurzaming van het verpakkingengebruik. Daarnaast heeft het opzetrek productietechnische voordelen: het rek is makkelijker te verwerken dan kartonnen kragen. En tenslotte presenteert het ook nog eens mooier, het is meer eenheid met de andere producten en ziet er strakker uit. Wij zijn direct vanaf maandag 1 juli al voor een aantal kwekers overgestapt en als de laatste voorraad kragen op is, gaan we volledig over. Wat ons betreft is het nieuwe lagere meermalige rek een mooie toevoeging aan het assortiment van Royal FloraHolland. “

Lees verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel