Ruil je onderling fust? Gebruik de juiste fustcode

Ruil je onderling fust? Gebruik de juiste fustcode

In de Directe Handel wisselen kwekers en kopers regelmatig onderling bloemenemmers en -dozen van Royal FloraHolland uit. Dit wordt 'subturns' genoemd. Het onderling gebruik van meermalig veilingfust is onder bepaalde voorwaarden toegestaan, zoals bijvoorbeeld het invullen van de juiste subturn (fust)code op de EAB. Door de juiste fustcode in te vullen, betaal je direct het aangepaste, lagere correcte tarief.

Subturns zijn uitsluitend toegestaan als je afrekent via Directe Handel van Royal FloraHolland.

Wat is 'subturn'?
In de Directe Handel van snijbloemen en planten wisselen kwekers en kopers geregeld fust uit zonder fysieke tussenkomst van onze fustloodsen. Deze directe uitwisseling heet subturns. Het gaat om:

  • Meermalige bloemendozen
  • Bloemenemmers
  • Bloemen opzetrekken
  • Meermalige plantentrays (exclusief Floratino)


Gebruik de juiste subturn (fust)code
"
Net als bij een reguliere fustroulatie, betaal je in het geval van subturns een vergoeding per roulatie. Dit is een lagere vergoeding ten opzichte van het reguliere fusttarief. Wij maken namelijk bij subturns minder kosten. Als je op de aanvoerbrief de juiste subturn (fust)code invult, brengen wij direct de juiste vergoeding in rekening. Bij gebruik van subturns gaan we uit van het één op één uitwisselen van fust en is er geen verrekening van statiegeld", aldus Royal FloraHolland.

Lees hier meer

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel