Groeiende vraag naar organische meststoffen

Groeiende vraag naar organische meststoffen

Royal Brinkman en Biota Nutri hebben hun samenwerking bekrachtigd voor het in de markt zetten van een productlijn organische meststoffen. Met de opkomst van biologisch telen én de behoefte aan bijsturing met zuivere, vloeibare organische meststoffen is de productlijn van Biota Nutri een interessant organisch en duurzaam alternatief.

Naast het brede assortiment vaste en vloeibare kunstmeststoffen en sporenelementen signaleert Royal Brinkman een groeiende vraag naar organische meststoffen. Organische meststoffen zijn gemaakt van dierlijke- of plantaardige grondstoffen. Dit in tegenstelling tot kunstmeststoffen die een  chemisch, synthetisch productieproces kennen.
Hans van Dongen, productmanager Crop Care van Royal Brinkman: “Met de opkomst van groen en weerbaar telen, groeit de behoefte aan organische alternatieven. Wij zien niet alleen een toename van het gebruik door biologische telers binnen bijvoorbeeld het SKAL keurmerk. In allerlei gewassen in de groente- én sierteelt zien we steeds vaker dat telers kiezen voor vloeibare enkelvoudige organische meststoffen. Daarbij moet je denken aan bijsturen op bijvoorbeeld Calcium gebrek. Het organische alternatief zorgt voor een meer zuivere toevoeging van Calcium aan de meststoffenoplossing, zonder ballaststoffen.”

Plantaardig
De productlijn van Biota Nutri bestaat uit vloeibare organische meststoffen van plantaardige afkomst. Peter Klein, CTO van Biota Nutri: “Biota Nutri is het eerste bedrijf ter wereld dat hoogwaardige meststoffen ontwikkelt uit plantaardige reststromen. Onze ‘enkelvoudige’ meststoffen zijn uitermate geschikt voor precisieteelt. Ze kunnen ook toegepast worden in irrigatiesystemen en als bladmeststof. Biota Nutri producten regeneren de bodem, en maken gewassen resistenter tegen ziekten.”

Uitdagingen
Royal Brinkman levert de Biota Nutri organische meststoffen in Nederland, België en Duitsland. De productlijn van Biota Nutri sluit goed aan bij de huidige uitdagingen waar de tuinbouwsector mee te maken heeft. Die uitdagingen liggen met name op het verder vergroenen van de sector en de daarbij toenemende wens om de plantweerbaarheid van gewassen te verbeteren. De producten van
Biota Nutri zijn een interessant instrument waarbij gebruik wordt gemaakt van de positieve, plantaardige eigenschappen van organische meststoffen.

In het assortiment van Royal Brinkman bevinden zowel minerale als organische meststoffen in vaste en vloeibare vorm. In combinatie met alle spoorelementen wordt de teler volledig ontzorgd op het gebied van voeding voor de plant.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie