Silke Hemming wordt topexpert bij NAE

Silke Hemming wordt topexpert bij NAE

Silke Hemming, onderzoeker tuinbouwtechnologie verbonden aan Wageningen University & Research, wordt benoemd tot topexpert van de Netherlands Academy of Engineering (NAE). Deze nieuwe nationale organisatie brengt 62 experts op het gebied van technologische wetenschappen, toegepast technisch onderzoek en productontwikkeling samen. De leden van NAE spelen een actieve rol in het bevorderen van technologische innovatie en het aanpakken van maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering, milieubescherming en toegang tot essentiële hulpbronnen zoals energie, water en voedsel.

Hemming staat bekend als een expert op het gebied van het ontwerp van kassystemen en kasdek- en schermmaterialen. Ze heeft internationaal onderzoek geleid over lichttransmissie, diffuus licht en NIR-reflecterende coatings. Ook houdt ze zich bezig met duurzame kasontwerpen voor diverse klimaatzones wereldwijd. Over haar aanstaande benoeming zegt ze: "Het is voor mij een grote eer om fellow te worden bij de de NAE. Ik beschouw het als een waardevolle kans om mijn bijdrage te leveren aan het bevorderen van engineering, zowel nationaal als internationaal."

Oplossingen voor complexe uitdagingen
Silke Hemming werkt sinds 1999 voor Wageningen University & Research. Momenteel voert ze ook onderzoek uit naar kunstmatige intelligentie in kasbesturingssystemen. Als fellow van de NAE zal ze samen met de andere deskundigen een belangrijke bijdrage gaan leveren aan het intellectuele debat. Er worden concrete actieplannen gecreëerd en onafhankelijke adviezen uitgebracht, met als doel om een oplossing te bieden voor complexe maatschappelijke uitdagingen.

De glastuinbouwwetenschapper is ervan overtuigd dat ook haar eigen vakgebied zal profiteren van haar rol binnen NAE. “Mijn netwerk zal zich verder uitbreiden en er ontstaan nauwere banden met topexperts van andere sectoren en disciplines op het gebied van systems design. Dit is van groot belang om innovaties in de glastuinbouw te stimuleren en bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van dit vakgebied,” aldus Hemming.

De Netherlands Academy of Engineering is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van de 4TU.Federatie, samen met de Ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, en van Economische Zaken. Op maandag 13 november wordt Silke Hemming officieel benoemd tot topexpert binnen deze nieuwe organisatie.

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie

Meest gelezen