Skytree in Club van 100

Skytree in Club van 100

Vanaf januari 2024 wordt Skytree, een Direct Air Capture-bedrijf (DAC) gevestigd in Amsterdam, lid van de Club van 100, geïnitieerd door Wageningen University & Research (WUR). Als vooruitstrevend bedrijf specialiseert Skytree zich in het opvangen van atmosferische CO2 op locatie bij de teler uit de buitenlucht. Hierdoor kunnen tuinders deze circulaire CO2 ter plaatse doseren en biedt Skytree een milieuvriendelijk alternatief voor de huidige fossiele CO2 bronnen, zoal de WKK. Skytree zet zich in voor voortdurende innovatie en implementatie van deze DAC technologie, met een specifieke focus op de glastuinbouw.

De Club van 100 is opgericht door Wageningen University & Research met het doel om de samenwerking tussen business partners, de kennisinstelling en andere stakeholders in de glastuinbouw te vergroten. Het samenwerkingsverband geeft leden de mogelijkheid om kennis te delen, samenwerkingen te bouwen en samen bij te dragen aan een duurzame en rendabele glastuinbouw sector. De oplossing van Skytree is één van de oplossingen die daar een bijdrage aan levert.

Het jaar 2024 belooft een spannend jaar te worden voor Skytree. Naast de toetreding tot de Club van 100 zal het bedrijf wereldwijd haar eerste 'Skytree Cumulus'-units verzenden naar klanten. Dit apparaat is ontworpen voor atmosferische circulaire CO2-toepassingen in kleinere CEA-omgevingen, zoals vertical farms. Dit wordt opgevolgd door een groter systeem, de 'Stratus', later in het jaar, speciaal bedoeld voor grootschaligere CO2-toepassingen, zoals in de glastuinbouw.

Als lid van de Club van 100 zal Skytree zich concentreren op het aangaan van nieuwe samenwerkingen met partners om een bijdrage te leveren aan de energietransitie en de verduurzaming van de glastuinbouwsector. Dit maakt Skytree een actieve speler in de bevordering van duurzaamheid en vooruitgang in de glastuinbouwindustrie.

Ot Messemaker, Strategic Development Manager van Skytree zegt: “We zijn erg blij om aan te kondigen dat we lid zijn geworden van de Club van 100. Wageningen University & Research is een van de meest prestigieuze kennisinstellingen in de wereld met betrekking tot glastuinbouw. Met 10 jaar onderzoekservaring in onze eigen organisatie, lijkt dit een perfecte match. We kijken ernaar uit om zoveel mogelijk uit dit mooie netwerk te halen en de samenwerking met de innovatieve bedrijven in de sector te versterken.”

Jacqueline van Oosten, Business Development Manager van de Club van 100, is er trots op dat Skytree lid wordt van de Club van 100. Direct Air Capture is één van de veelbelovende oplossingen richting een emissie vrije glastuinbouw sector. Het aantal innovatieprijzen dat het bedrijf heeft binnengehaald toont aan dat anderen er net zo over denken. Samen kunnen we bekijken naar de manier waarop deze oplossing goed past in een toekomstbestendig teeltsysteem.

Bron: Wageningen U&R BU Glastuinbouw

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie