'We mogen trots zijn op de klokken'

'We mogen trots zijn op de klokken'

Veilingmeester rozen Erik Wassenaar van Royal FloraHolland ziet dat alle kleuren en lengtes rozen betere resultaten lieten zien dan vorig jaar. Internationale Vrouwendag en de Engelse Moederdag verliepen succesvol en ook de week daarna ging goed. Daarnaast breekt hij in zijn column een lans voor de klok: daar worden prijzen gegeven die we niet zo snel zouden zien in de directe markt.

Een aantal van de belangrijkste bloemen- en plantendagen liggen alweer achter ons. Een groot deel van de jaaromzet is dan gemaakt. Altijd een moment in een onze sector om de balans op te maken; wel vroeg in het jaar, maar hier ligt nu eenmaal het zwaartepunt. We mogen trots zijn op de klokken! Prijzen die op de klok werden gegeven zouden ondenkbaar zijn in de directe markt. Zo bewijst de klok maar weer hét instrument te zijn voor de daghandel.

Goede prijsvorming
Overall zijn er meer aantallen verhandeld tegen een gemiddeld betere prijs. Voor rozen geldt dat eigenlijk alle kleuren én lengtes een beter resultaat hebben laten zien dan vorig jaar, waar de rode rozen de boventoon voerden. Ook bij de tulpen en andere bolgewassen zagen we een prima prijsvorming.

Lees hier verder

Bron: Royal FloraHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie