Together2Grow start fris in het nieuwe jaar

Together2Grow start fris in het nieuwe jaar

2022 was voor de glastuinbouwsector wederom een turbulent jaar. Een jaar met veel gevolgen voor ondernemingen op het gebied van de stijgende energieprijzen en bijbehorende bedrijfsvoering. Ook al is er bij Together2Grow een stijgende lijn in de bedrijfsvoering, toch valt er qua ontwikkeling van hun medewerkers nog winst te behalen. Daarom steekt Together2Grow energie in het ontwikkelen van haar medewerkers. Zo is er bijvoorbeeld een objectieve projectgroep als denktank opgezet om hun inzichten mee te nemen in de bedrijfsvoering en zal er een ontwikkelplan worden opgesteld.

We weten allemaal dat een team optimaal functioneert als alle teamleden hetzelfde gezamenlijke doel voor ogen hebben. En toch merken we in de praktijk dat onderlinge samenwerking en effectief communiceren bij organisatie-uitbreiding een uitdaging is. De eigenaren Bernard Zuidgeest, Fedor van Veen en Robin van der Knaap zijn ervan overtuigd dat zij hun bedrijf niet alleen kunnen laten groeien, maar dat hun medewerkers het verschil hierin maken.
 
SLIM-subsidie
Together2Grow heeft een missie en investeert hierbij in de ontwikkeling van haar medewerkers. Dit doen ze met behulp van de SLIM-subsidie (subsidie leren en ontwikkelen in het MKB) waardoor het mes aan twee kanten snijdt. Om de medewerkers van Together2Grow te ontwikkelen is het voor hen belangrijk om helder in kaart te krijgen welke richting het bedrijf opgaat en wat de marktonwikkelingen zijn. In januari hebben de eigenaren hiervoor de aftrap gedaan middels een personeelsbijeenkomst waar er interactief werd gesproken over de plannen voor 2023.
 
Denktank  
8 medewerkers van verschillende locaties van Together2Grow, zijn onder begeleiding van organisatieadviseur Sandhya Santoe van Suits & Soul,  een projectgroep opgestart waarin zij – onafhankelijk van de directie – brainstormen over de meest uiteenlopende zaken die spelen op de kwekerijen. Dit kan van alles zijn: van ideeën om de saamhorigheid te vergroten tot het aanbrengen van verbeteringen in werkprocessen.
 
Toegevoegde waarde
Het doel hiervan is om de ontwikkeling van medewerkers en een betere onderlinge communicatie te stimuleren waardoor de bedrijfsvoering efficiënter verloopt en medewerkers in hun kracht worden gezet. De medewerkers van deze “SLIM denktank” willen gezamenlijk Together2Grow naar een hoger plan tillen. Ze vergaderen maandelijks om mét en ván elkaar te leren. Zodat ze samen Together2Grow sterker kunnen maken en klaar kunnen stomen voor de toekomst!

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie