Minister Adriaansens bezoekt Agriport A7

Minister Adriaansens bezoekt Agriport A7

Hoe heeft een logistiek idee zich kunnen ontwikkelen tot het meest innovatieve en duurzame glastuinbouwgebied van ons land? Wat is de relatie van grootschalige telers van tomaten, paprika’s en komkommers met internationale techbedrijven? Wat is de impact van Agriport A7 voor Nederland, de nationale glastuinbouw en mondiale vraagstukken? Dit is waar een antwoord op werd gegeven tijdens het bezoek dat minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat (EZK) op maandag 13 maart 2023 bracht aan Agriport A7.

Locatie voor het werkbezoek van de minister waren tomatenbedrijf AgroCare en paprikabedrijf Rainbow Growers in Middenmeer, waar Eric Schouten, Patrick Grootscholten en Robert Kielstra de minister meenamen voor een rondleiding in de kas en door de verwerkingsruimte. Ondernemers Barry Helderman (Kwekerij Helderman) en Marco Mol (Mol Freesia) waren ook aanwezig. Tijdens het bezoek stonden innovaties en samenwerking op het gebied van circulariteit, digitalisering en duurzaamheid voor een toekomstgerichte glastuinbouw centraal.

De bedrijven op Agriport A7 werken slim samen en vormen misschien wel hét model voor bedrijventerreinen in de toekomst. Minister Adriaansens: “Met innovatie, onderzoek en samenwerking kan de Nederlandse glastuinbouwsector de strategische wereldpositie behouden en versterken. Daar heeft ook onze economie weer baat bij. En innovatie door deze ondernemers is de weg om verder te verduurzamen en uiteindelijk klimaatneutraal te worden.”

Vertegenwoordiging glastuinbouw
Het bezoek werd afgesloten met een gesprek met Martin van der Voort van Bejo die de minister meenam in de ontwikkelingen en uitdagingen op gebied van zaadveredeling en de logistieke verbondenheid met de land- en tuinbouwsector. De glastuinbouwsector was verder vertegenwoordigd door Adri Bom-Lemstra (voorzitter van Glastuinbouw Nederland en Greenports Nederland), Jaap Bond en Anneke van de Kamp (Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen). Gedeputeerde Ilse Zaal (portefeuille tuinbouw en innovatie) was aanwezig namens de provincie Noord-Holland.


(Foto: Fotostudio Natzijl)

Bron: Glastuinbouw Nederland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie