Rijk Zwaan innoveert met snackkomkommers

Rijk Zwaan innoveert met snackkomkommers

Rijk Zwaan brengt innovatie in snackkomkommers naar nieuwe hoogten door zich te richten op hogedraadrassen met de combinatie van resistentie tegen Powdery Mildew (PM) en CGMMV (Cucumber Green Mottled Mosaic Virus). Dit is de nieuwste ontwikkeling in Rijk Zwaan's steeds groeiende snackkomkommerassortiment. Deze snackkomkommers zijn beschikbaar in verschillende maten en kleuren, maar ook allemaal met de best mogelijke resistenties om zo telers te helpen een gezonde oogst te oogsten.

Snackrassen met resistentie tegen CGMMV en Powdery Mildew (PM) Rijk Zwaan is al bijna 20 jaar koploper met betrekking tot veranderingen in de markt voor snackkomkommers. Sinds de introductie van Quarto RZ - een van de eerste snackkomkommerrassen - in 2005, heeft Rijk Zwaan intensief de samenwerking met telers opgezocht en geluisterd naar consumenten om zo nieuwe rassen te veredelen die niet alleen agronomisch gezond en productief zijn, maar ook lekker en visueel aantrekkelijk. "Het ontwikkelen van rassen met resistenties kost tijd, maar het is een belangrijke rol die wij als plantenveredelaars vertolken", zegt Marcel van Koppen, in Nederland werkzaam als gewasspecialist bij Rijk Zwaan. "Telers hebben te maken met druk van een aantal ziekten, zoals meeldauw, maar ook virussen die ernstige gevolgen kunnen hebben voor de levensvatbaarheid van het gewas. In 2019 hebben we het snackkomkommerassortiment verbeterd met de introductie van Quayal RZ als PM-resistente versie van Qwerty RZ. We hebben ons assortiment nu opnieuw naar een hoger niveau getild door onze veredelaars te vragen snackkomkommerrassen te ontwikkelen met een combinatie van PM- en CGMMV-resistenties. Dit zal een aanzienlijke verbetering betekenen voor telers en andere partners in de waardeketen."

Vernieuwing van de snackkomkommercategorie voor de consument Het is belangrijk om het segment fris en spannend te houden, aangezien in sommige markten meer dan 35% van de consumenten snackkomkommers eet. Een van Rijk Zwaan's nieuwe rassen is Quirk RZ, een unieke tweekleurige 'baby apple' snackkomkommer met een zoete smaak en goede houdbaarheid. Daarnaast heeft het bedrijf verdere verbeteringen doorgevoerd in het segment van de kleinere komkommers, resulterend in de ontwikkeling van 'one-bites' en een witschillig ras dat zeer opvallend en geschikt is in snackkomkomkommer-medleys. Het is duidelijk dat de grenzen verlegd zijn als het gaat om het ontwikkelen van komkommers die gewaardeerd zullen worden door de consument!

The future is sky Rijk Zwaan doet voortdurend onderzoek naar nieuwe komkommerrassen, belangrijke resistenties en technische eigenschappen. Van generatie op generatie is het bedrijf voortdurend in gesprek met telers om te anticiperen op nieuwe uitdagingen bij veranderende teeltomstandigheden, zoals hogedraad. Daarom zijn de meeste van de huidige rassen van Rijk Zwaan geschikt voor zowel paraplu- als hogedraadsystemen. The future is sky.

Bron: Goedemorgen

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie