Nieuw: Aphid-BioStation

Nieuw: Aphid-BioStation

Koppert introduceert een nieuw product om natuurlijke vijanden van bladluis uit te zetten: het Aphid-BioStation.

“We zien dat steeds meer telers biologie inzetten tegen bladluis, maar in sommige teelten valt het niet mee om de biologie op de juiste plek in het gewas uit te zetten. Het Aphid-BioStation biedt dan een uitkomst, omdat je hem eenvoudig aan de kaspoten of de hijsverwarming kunt hangen en kunt verplaatsen als dat nodig is”, zegt Tom Konijn, consultant sierteelt.

Unieke vorm
De producten kunnen liggend of staand in het station geplaatst worden en eenvoudig weer vervangen worden. Door de unieke vorm van het station zijn de producten beschermd tegen de zon en kunnen niet nat worden, zodat ook de laatste poppen goed kunnen uitkomen. Het Aphid-BioStation heeft verplaatsbare magneten, waardoor het station overal in de kas geplaatst kan worden aan kaspoten of hijsverwarming. Zo breng je de natuurlijke vijanden van bladluis dichtbij of zelfs tussen het gewas. De insecten zijn direct op de juiste plek en kunnen aan de slag.

Elk insect heeft zijn eigen eigenschappen en met uitzetten moet je daar rekening mee houden voor het beste resultaat. Een product als Aphidend (Aphidoletes) kan het beste rechtop geplaatst worden. Aphipar (Aphidoletes colemani) kun je het beste neerleggen met niet teveel materiaal in het flesje. Er is in het station ook ruimte voor Miglyphus (Dyglyphus), wat ingezet kan worden tegen mineervlieg.

Bekijk hier een video:

 

Bron:

Deel artikelVandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie