Swingende start van nieuw tulpenseizoen

Swingende start van nieuw tulpenseizoen

Nationale Tulpendag 2024, zaterdag 20 januari, is succesvol verlopen. De start van een nieuwe snijtulpenseizoen is in Nederland traditioneel gevierd met een reusachtige pluktuin op het Museumplein in Amsterdam. Naar schatting hebben ruim 21.000 bezoekers uit binnen- en buitenland het evenement bezocht.

Aan de hand van het thema ‘Let’s Dance!’ hebben de Nederlandse tulpenkwekers (TPN) gezorgd voor diverse verrassingen. TPN-voorzitter Arjan Smit: “Een van de hoogtepunten was de opening door DJ Hardwell. Daarnaast was het publiek, waaronder opvallend veel jongeren, geweldig. We hebben zoveel vrolijke gezichten gezien en enthousiaste reacties gehoord. Dat is nu exact waar wij elk jaar op hopen. We willen mensen blij maken met een bos kleurrijke tulpen.” Voorafgaand aan de opening van de pluktuin ontving Hardwell een eigen, ‘dansende’ tulp als verwijzing naar zijn energieke muziek en shows. De rode tulp met een gele, gefranjerde rand is door de DJ en muziekproducer persoonlijk geselecteerd. De ‘dansbewegingen’ die tulpen maken, bestaan uit een stukje doorgroei en de willekeurige draai van de bloem in de vaas. Rond 16.30 plukten bezoekers de laatste tulpen en was de feestelijke dag op het Museumplein voorbij.

Nederland is de grootste producent van snijtulpen ter wereld. In totaal zijn er zo’n 375 kwekers die gezamenlijk dit seizoen meer dan 1,7 miljard tulpen leveren. Belangrijkste exportlanden zijn Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Polen. Om de start van een nieuw snijtulpenseizoen te vieren wordt sinds 2012 ieder jaar Nationale Tulpendag gehouden op de derde zaterdag van januari. De populairste en vrolijkste voorjaarsbloem is verkrijgbaar in talrijke soorten, vormen en kleuren. Het seizoen voor snijtulpen duurt tot medio mei. Nationale Tulpendag is een initiatief van Nederlandse tulpenkwekers (TPN).

Bron:

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie