200 stormschademeldingen in land- en tuinbouw

200 stormschademeldingen in land- en tuinbouw

Boeren en tuinders hebben bij elkaar ongeveer 200 schadegevallen gemeld als gevolg van de storm van afgelopen weekeinde. Dat meldt Interpolis, de grootste verzekeraar in de land- en tuinbouw, aldus Boerenbusiness.

De 200 schademeldingen is de stand van zaken per 10 februari, de stand van zaken per 11 februari was nog niet duidelijk. Ook de totale schade in euro's is nog onduidelijk.De taxateurs zijn op dit moment bezig om de schade op te nemen.

Meldingen komen vanuit het hele land, hoewel er in het westen wel meer schade was aan glastuinbouwbedrijven. Een derde van de schade was dan ook in de glastuinbouw. Het betrof voornamelijk ruitschade. Drie bedrijven werden zwaar getroffen; een bevond zich in het westen van het land en twee in de omgeving van Venlo.

De overige meldingen kwamen van landbouwbedrijven. De schades deden zich voor in het hele land. Het betrof voornamelijk schade aan de daken van schuren en stallen. Ook raakten enkele mestsilo's beschadigd door de storm. In Fluitenberg, nabij Hoogeveen, stortte een deel van een rundveestal in, waarbij 2 koeien om het leven kwamen.

Bron: Boerenbusiness/AgriHolland

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie