Afbreekbare mondkapjes met bloemzaadjes grote hit

19-04-2021    10:45   |    DUIC.nl

Overal waar je kijkt liggen tegenwoordig weggegooide mondkapjes op straat. Het bracht Marianne de Groot-Pons op het idee om 100 procent biologisch afbreekbare mondkapjes met bloemzaadjes erin te maken. Haar mondkapjes werden al snel een internationale hit.

De mondkapjes van Marie Bee Bloom zijn behalve biologisch afbreekbaar ook nog goed voor de natuur, voor de bijen bijvoorbeeld. “In het mondkapje zitten zaadjes van een weidebloemenmix verwerkt. Die komen uit als het mondkapje afbreekt,” vertelt de bedenkster.

Wat zijn dan de bloemen die daaruit komen? “Dan moet je denken aan die kleurige bloemen als je langs een weiland loopt. Ik ben inmiddels in gesprek met echte bijenkenners. Nu zorgen de mondkapjes voor een lekker maaltje voor de bijen, daar willen we een driesterrenmaaltijd van maken.” Behalve het kapje zelf, zijn ook de draadjes en de knoopjes afbreekbaar. “De draadjes zijn van wol gemaakt en de bloemetjes, om het mondkapje mee op maat te maken, zijn van afbreekbare eierdozen.”

De hele productie van de mondkapjes vindt plaats in Utrecht. Met de hand. Marianne zou het niet anders willen: “Ik zou nu natuurlijk kunnen investeren in een machine die de mondkapjes maakt – die bestaat vast wel. ’s Ochtends een druk op de knop en dan heb je ’s avonds 10.000 mondkapjes. Maar er zijn nu zo’n dertig mensen per dag aan het werk om de mondkapjes te maken. Dat het helemaal uit Utrecht komt, vind ik een heel leuk aspect. Het kán gewoon, het is alleen iets duurder.”


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws