Bamboo Orchid hard op weg naar 'zero plastic'

11-11-2019    10:00   |    Goedemorgen

Orchideeënkwekerij Bamboo Orchid levert het merendeel van de planten uitsluitend nog milieuvriendelijk verpakt, in papieren hoezen. Tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair kreeg het bedrijf veel lof voor die keuze.

Royal FloraHolland liet onlangs weten het gebruik van plastic in de sierteelt actief terug te dringen in samenwerking met bedrijven uit de sector. Daarbij werd Bamboo Orchid als positief voorbeeld genoemd. Het bedrijf kiest er tegenwoordig voor om alle producten in papier te verpakken. En klanten krijgen alleen hoezen wanneer ze daar specifiek om vragen. Bamboo Orchid verpakt de planten dan per tray in met papier en zet dat vast met duurzaam crêpetape waarvan de lijm ook nog biologisch afbreekbaar is. Het papier zelf is FSC-gecertificeerd, composteerbaar en kan dus bij het GFT-afval.

De actieve houding van Bamboo Orchid is niet onopgemerkt gebleven. Op de Trade Fair in Aalsmeer waren de reacties van bezoekers bijzonder positief. Het bedrijf liet tijdens de beurs zien welke stappen al zijn gezet. Nu worden producten voor de retail nog wel in plastic aangeleverd, maar uiteindelijk wil Bamboo Orchids een volledig 'zero plastic'-beleid voeren, zo laat salesmanager Coen Verspreek weten. Dat de vraag naar papieren verpakkingen op dit moment al zo groot is, is volgens hem een positief signaal en een stimulans voor Bamboo Orchids om op deze weg door te gaan.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Twitter: Samenwerken

Mark Zwinkels van World Horti Center legt in een video op Twitter uit waarom samenwerking in de Nederlandse...