Jaarrond sappige, zoete tomaten met hybride LED

01-04-2021    09:34   |    Goedemorgen

ACTUEEL HORTI THEMA - La Giraudière wil het hele jaar door kunnen voorzien in de vraag naar trostomaten en de kwaliteit van hun vruchtgroenten garanderen. Dat is alleen mogelijk met belichting. Al enkele weken na de oplevering van de Hortilux-groeilichtinstallaties zag kweker Jean-René Briand de kwaliteit van zijn tomaten gewas met sprongen vooruit gaan.

"In september hebben we tomatenplanten geplant", vertelt Jean-René Briand, eigenaar van SCEA La Giraudière en lid van de coöperatie Océane. "De eerste LED-lichtinstallaties zijn in oktober aangezet en begin december keken we onze ogen uit. De dikkere stelen, mooiere bloemetjes en groter blad aan de planten deden ons geloven dat het mei was. Niets was minder waar."

SCEA La Giraudière werd in 1982 opgericht door de vader en broer van Jean-René. In 2001 nam hij de zaak over. Jean-René concentreerde zich volledig op de tomatenteelt onder glas. "Kwaliteit is voor ons het allerbelangrijkste", benadrukt Jean-René. "Daarbij draait het niet alleen om het gewicht van de tomaten. Kleur, suikergehalte en geur maken een tomaat die smaakt." Van lekkere tomaten wil men het jaarrond kunnen genieten. Maar door gebrek aan groeilicht in de maanden september tot en met maart lukt dat niet goed.

Lees het volledige artikel in het Kennisdossier Groeilicht


Dit artikel werd al eerder gepubliceerd, maar wordt vanwege het actuele horti thema Gezonde smaakbeleving nogmaals onder de aandacht gebracht.

https://www.goedemorgengroente.nl/bericht-groeilicht/nieuws/jaarrond-sappige-zoete-trostomaten-met-hybride-led/


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws