Blog: Best lekker

10-09-2020    08:44   |    Thijs Jasperse

Een blog van Thijs Jasperse voor Goedemorgen. Thijs is directeur en partner van Florpartners.

Op korte termijn gaat het best lekker met de meeste producten. Uitzonderingen zijn er zeker: trostomaat, gerbera, witte bloemen en luxere bloemen hebben het lastig. Maar verder gaat het best lekker.

Op korte termijn is het best lekker dat de gasprijzen zo enorm laag zijn. Op korte termijn is het best lekker dat de arbeidsmarkt wat ruimer wordt en medewerkers beseffen dat  werken in een vitale sector veel zekerheid geeft. Op korte termijn is het best lekker als de tent is afgeschreven en rente en aflossing laag zijn.

Op korte termijn is het best lekker dat de grote steden het huisvestigingsprobleem van arbeidsmigranten oplossen. Op korte termijn is het ook best lekker om dan te roepen dat die grote steden zich niet met ons moeten bemoeien want op korte termijn gaan ze er niet over. Op korte termijn voelt het best lekker om de eigen markt te beschermen en invoerheffingen in te voeren.

Wordt het op lange termijn pijnlijk dat het investeringsniveau al jaren te laag is? Wordt het op lange termijn pijnlijk dat de ontwikkeling van de oudere tuinbouwgebieden stagneert? Wordt het op lange termijn pijnlijk dat landen een nationalistische koers varen en vooral muren opwerpen? Wordt het op lange termijn pijnlijk dat investeringen in duurzame energie achterblijven?

Wordt het op lange termijn pijnlijk? Misschien moeten we toch maar eens goed gaan rekenen en ons serieus voor gaan bereiden op de lange termijn. Als we door willen blijven gaan?!


Reacties (1)

Hans Ligtenberg 1 week ago

Prima column, stof tot nadenken!

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nieuw bestuurslid BBH

Per 11 september is Rieneke van der Houwen toegetreden tot het bestuur van Bloemenbureau Holland (BBH). Zij...