BLOG Ellen Samwel: Bloggen jouw collega’s al?

26-07-2022    09:48   |    Ellen Samwel

Een weblog van Ellen Samwel. Zij verzorgt de online marketing binnen JEM-id. Samwel schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

Het kan uitdagend zijn om als ‘redelijk bescheiden’ bedrijf te vertellen waar je goed in bent.
Tijdens klantinterviews krijg ik vaak te horen dat het erg gewaardeerd wordt dat collega’s kennis van IT én de sector hebben, waardoor zaken goed doorgrond kunnen worden.

Wat voor ons (JEM-id) vanzelfsprekend is, blijkt dat in de branche van software-aanbieders niet altijd het geval. Wij horen van organisaties regelmatig dat contactpersonen van soms grote (beursgenoteerde) IT-bedrijven hoog van de toren blazen, maar zelf nog nooit in een kas, veiling of bij een DC zijn geweest. Laat staan dat ze écht weten hoe de processen verlopen en weten wat de eisen vanuit de markt zijn. Vaak horen bedrijven vooraf dat ze aan alle wensen kunnen voldoen, maar in praktijk blijkt dit niet altijd volledig het geval. Zo zien we dat IT bedrijven soms langs elkaar heen praten, simpelweg omdat ze bijv. wél IT kennis hebben, maar niet zelf met ‘de poten in de klei hebben gestaan’. Die aanwezigheid van sectorkennis is voor ons als softwarebedrijf normaal, terwijl dat in praktijk helemaal niet zo ‘normaal’ blijkt te zijn.

Naast dat we midden in de sector zitten en vaak zelf in de kas of bij handelsbedrijven hebben gewerkt, houden we de trends goed in de gaten. Dit doen we o.a. door het maken van een roadmap en het betrekken van gebruikers en zelfs bedrijven die de software (nog) niet gebruiken, waardoor we weten welke gezamenlijke uitdagingen er liggen. Hierbij proberen we op AGF-gebied bijv. niet de organisatie naar ons pakket te vormen, maar juist ons standaard pakket naar behoefte van onze klanten verder te ontwikkelen waardoor we digitaal blijven innoveren. Dit doen we door in te spelen op sectortrends zoals internationalisering, schaalvergroting, Brexit, certificeringen (food safety, transparantie en duurzaamheid) en verschuivingen in de keten.

Door reacties waren we van mening dat we dit zelf ook meer naar buiten mogen brengen. We zeiden altijd: ‘We zijn een club met gezellige mensen, maar verzetten ook een berg serieus werk’. Inmiddels mag dat ‘gezellige’ plaats maken voor ‘professionals’, ‘experts’, ‘leiders’, ‘specialisten’. Daarom zijn we begonnen met het delen van expert blogs. Waarom? We willen onze doelgroep in de sector bereiken en investeren in het delen van onze expertise. Een mooie bijkomstigheid is dat het bij kan dragen aan de vindbaarheid via Google; hoewel nieuwe klanten vooral via-via bij ons terechtkomen.

Uiteraard kwamen we bij het maken van de eerste blogs obstakels tegen. Want, wie wordt de doelgroep? Zijn dat IT Managers, kwekers, handelsorganisaties of maken we verschillende blogs voor verschillende doelgroepen? Een andere leuke uitdaging bij collega’s was ‘tijdgebrek’ en ‘weinig ervaren met het schrijven van blogs’. Uiteraard snappen we vanuit Marketing dat bijv. een developer niet altijd zit te wachten of het schrijven van een stuk tekst, terwijl hij liever met de code bezig is, maar met een beetje hulp in vorm van een briefing en redactie kwamen we een stuk verder. Ook de ‘onderwerpen’ en ‘frequenties’ kunnen goed gedekt worden door een vooraf opgestelde strategie en planning. Dan heb je nog altijd die mening van een ander, ‘Wat zullen de lezers ervan vinden?’ Tja, wie z’n hoofd boven het maaiveld uitsteekt…

Hulp nodig bij het starten van Bloggen? Stuur gerust een mailtje naar ellen@spam-protectjem-id.nl. Op welke link kunnen lezers júllie expert blogs terugvinden?


Reacties (3)

Wagner Clerk 2 weeks ago

Hallo allemaal, ik kan dit niet voor mezelf houden, ik geloofde nooit online lening totdat ik Christy Walton ontmoette, ze hielp me met een lening van 30.000 euro en vandaag ben ik blij, je kunt contact met haar opnemen als je financiële hulp nodig hebt, hier is haar e-mail : (christywalton355@gmail.com)

Davina Claire 2 weeks ago

Hallo dames en heren; Heeft u binnen 24 tot 48 uur een snelle lening nodig? Als uw antwoord ja is, zal ik u adviseren om een ​​lening aan te vragen bij Novelty Finance op e-mail via: noveltyfinances@gmail.com OF WhatsApp via: +447915601531

NOVELTY FINANCE biedt financiële oplossingen. We bieden allerlei soorten leendiensten (persoonlijke lening, zakelijke lening en vele andere). We bieden ook flexibele en meerdere leningopties, waaronder beveiligde en ongedekte leningen, langlopende en kortetermijnleningen die zijn afgestemd op uw financiële behoeften.

✓ Eenvoudige goedkeuring
✓ Flexibele aflossingstermijn 6 - 360 maanden
✓ Zeer handig - U kunt een lening aanvragen op uw geschikte plaats en tijd.
✓ Direct toegang tot uw geld na goedkeuring.
✓ Gesubsidieerde rente (3% per jaar)
✓ U wordt niet gehaast om de lening terug te betalen, u krijgt de tijd om met de terugbetaling van de lening te beginnen.
✓ Geen verborgen kosten
✓ Je wordt door het hele proces begeleid

Hoe toepassen:
Een lening aanvragen bij ons gaat snel en gemakkelijk!
Stuur ons uw leningaanvraag via;
E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }
Bel of sms ons via WhatsApp via: +447915601531.
Voorwaarden zijn van toepassing.

emily keeton 1 week ago

Bent u op zoek geweest naar financieringsopties voor uw nieuwe huisaankoop, bouw, onroerendgoedlening, herfinanciering, schuldconsolidatie, persoonlijke of zakelijke doeleinden? Welkom in de toekomst! Financiering gemakkelijk gemaakt bij ons. Neem contact met ons op aangezien we onze financiële dienst aanbieden tegen een lage en betaalbare rente van 3% voor lange en korte leentermijnen, met 100% garantielening. Geïnteresseerde aanvragers moeten contact met ons opnemen voor verdere procedures voor het verwerven van leningen via: joshuabenloancompany@aol.com

Reageer op dit bericht

Meer nieuws