Blog: #ThankaFarmerDAY

16-10-2019    09:29   |    Ceoray Rozenboom

Een weblog van Ceoray Rozenboom. Zij is beursmanager van het jaarlijkse evenement HortiContact in Gorinchem. Rozenboom schrijft deze weblog exclusief voor Goedemorgen.

De stikstof crisis, klimaatactivisten en het maatschappelijke debat over duurzaamheid houdt de gemoederen bezig. Radio, TV, kranten, op het werk, overal hebben we het er over.

Ik probeer het te volgen, hopend en wachtend op de juiste oplossing voor iedereen, we hebben hier te maken met boosheid, gebrek aan begrip en wanhoop. ‘Opeens’ is het een thema dat iedereen aan gaat.
Politici die lijnrecht tegenover de boeren staan, die de dupe dreigen te worden, of activisten die vrezen voor ons leven op langer termijn. Nou weet ik niet zeker of je zelf vastlijmen aan een bankgebouw het gewenste resultaat oplevert, maar moedig is het ergens wel, ik zou dat zelf niet zo snel overwegen.

Morgen, maandag, (voor jullie vandaag) zullen er boeren uit de wijde omtrek zich verzamelen bij het Provinciehuis in o.a. Zwolle. Honderden Overijsselse boeren trekken maandagochtend naar Zwolle om te protesteren tegen de nieuwe provinciale regels rond stikstofvergunningen. Zij hebben de wens dat Overijssel niet meegaat in regels die zijn vastgesteld door het Interprovinciaal Overleg (IPO). Die nieuwe regel zorgt ervoor dat boeren stikstofruimte kwijtraken die ze nog niet gebruiken, maar waar ze al wel een vergunning voor hebben.

Weer een opoffering, met zijn allen met de trekker de snelweg op, de boel ontregelen en protesteren. Dit zijn de mensen die garant staan voor ons voedsel. Gisteren, ontplofte social media met #Thankafarmerday. Een initiatief van Stichting Boer Bewust, om bij ons consumenten het bewustzijn te creëren dat wij altijd voedsel beschikbaar hebben en welke belangrijke rol de boeren hierin centraal vervullen. Iedere dag mogen wij genieten van aardappelen, groenten, fruit, vlees, brood en zuivel en dit van hele goede kwaliteit.                                                                                                                   

Ik heb respect voor deze mensen die hun ziel en zaligheid geven voor een goed product. Die 24/7 paraat staan, amper of helemaal niet op vakantie gaan, omdat ze niet kunnen of willen. Die bij een overheidsbesluit moeten aanpassen of diep in de buidel moeten tasten om verder te mogen gaan met hun levenswerk. Die wereldwijd toonaangevend zijn. Niets meer dan lof voor deze harde werkers. Wij, consumenten, dragen jullie een warm hart toe en zijn bereid om meer te betalen voor een goed product. Tenminste, wij, bij ons thuis.

Bedenk me dat ik eerder van huis moet om op tijd op mijn werk te verschijnen en heb mijn collega’s ingelicht. Morgen sluit ik in ieder geval, mocht dit nodig zijn, minder mopperend en trots op onze boeren, achter aan in de file met een bakse koffie, een shake met verse melk en wat stuks gesneden komkommer! Thank You Farmer!

#Thankafarmerday #trots


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws