Boeren en tuinders pakken uit met kerst

07-12-2021    09:54   |    Goedemorgen

Op 17, 18 en 19 december pakken boeren en tuinders uit met kerst. In het hele land worden tijdens de decembermaand sfeervolle activiteiten georganiseerd om voor een lichtpuntje te zorgen nu het land weer te maken heeft met coronamaatregelen. Dit is een initiatief van ZLTO, LTO Noord, Boert Bewust en Team Agro NL.

Op verschillende plekken in Nederland organiseren boeren en telers in december kerstactiviteiten voor iedereen, van jong tot oud. Van verlichte boerderijroutes tot een boerenbingo in de stal en van een tractortocht tot boerenkerstmarkten op het erf bij boeren en telers. En niet te vergeten: koop of adopteer een kerstboom bij de kweker in de buurt. Er is van alles te zien en te beleven op het verlichte platteland in het weekend van 17, 18 en 19 december en in de kerstvakantie.
 
Voedsel verbindt
Jeannette van de Ven, ZLTO-bestuurder portefeuille maatschappij: “Kerst is traditiegetrouw voor de hele familie een feest van samenzijn. Lekker eten staat daarbij centraal. Voedsel verbindt. Jong en oud. Stad en land. De donkere dagen rondom kerst nodigen uit tot bezinning en bezieling. En vooral tot gezelligheid, rust en ontspanning met elkaar. Dat begint bij de boer en tuinder. Zij openen hun stallen, kassen, erven en boerderijwinkels voor 101 sfeervolle kerstactiviteiten. Kom ook dichterbij de boerderij.”
 
Tweede jaargang
Het is dit jaar de tweede editie van ‘boeren en tuinders pakken uit met kerst’. Het initiatief is gestart tijdens de kerst van 2020 om voor vrolijkheid te zorgen in sombere tijden. Juist nu het land weer te kampen heeft met nieuwe maatregelen vinden boeren en tuinders het belangrijk om opnieuw voor een lichtpuntje te zorgen tijdens deze dagen.
 
Boerenkerst
De actie wordt uiteraard geheel coronaproof en volgens de RIVM-richtlijnen georganiseerd. Op www.boerenentuinderspakkenuitmetkerst.nl zie je in één oogopslag waar en welke activiteiten georganiseerd worden en kun je je eenvoudig aanmelden. In Brabant en Zuid-Gelderland kunnen jong en oud genieten van deze kerstactiviteiten en meer:


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Brede Welvaart?

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...