Canadezen testen kas op zonne-energie

19-04-2019    10:09   |    Goedemorgen

Efficiënter omgaan met energie en de operationele kosten verlagen, dat was het doel van de samenwerking tussen de University of Windsor en lokale telers. Het project, dat twee jaar duurde en geleid werd door Dr. Rupp Carriveau, had als doel het onderzoeken naar de economische haalbaarheid van een systeem op basis van zonnepanelen om de afhankelijkheid van fossiele brandstof te verminderen.

'We focussen op energie van de zon', aldus Dr. Carriveau. 'Het voordeel is dat we daarmee minder gas nodig hebben, hetgeen een kleinere CO2-footprint tot gevolg heeft.' Het innovatie systeem oogst energie van de zon voor zowel de opwarming van de kas als het opwekken van energie, waarbij er de mogelijkheid is om zowel de elektriciteit als de warmte op te slaan.

Chris Del Greco, van Under Sun Acres en Rising Sun Acres Greenhouses, was projectleider voor de commerciële tak van het project. De paprikateler heeft een bedrijf in Leamington, Ontario (Canada), waar de grootste concentratie kassen van Noord-Amerika zich bevindt. 'We proberen altijd te innoveren en meer efficiënt te opereren', laat Del Greco weten. 'Het hele teeltproces duurzamer en minder arbeidsintensief maken is voordelig voor de hele gemeenschap.'

Click here voor een video.

Photo credit: University of Windsor


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws