Collegebesluiten september

27-09-2021    10:11   |    Glastuinbouw Nederland

Het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) heeft deze maand diverse besluiten genomen. Glastuinbouw Nederland heeft de besluiten op een rij gezet die belangrijk zijn voor de glastuinbouw.

NIEUWE TOELATING
Futureco Nofly WP (16266N)
De toelating van dit insectenbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof Paecilomyces fumo-soroseus stam FE9901 is middels een wederzijdse erkenningsprocedure tot stand gekomen. Het middel krijgt een toelating in de bedekte teelt van: tomaat, paprika, courgette, meloen, aubergine, augurk, komkommer, pompoen, stokslaboon, linzen en vaste planten.

ETIKET UITBREIDING
Bettix SC (11503N)
De toelating van dit onkruidbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof metamitron wordt uitgebreid in de teelt van: bloembollen en bloemknollen m.u.v. lelie en tulp (onbedekte teelt), bolbloemen en knolbloemen (onbedekte teelt) en bloembol- en bloemknolgewassen (bedekte teelt).

In werking treden besluiten
Een besluit van het Ctgb treedt in werking op de dag van publicatie in de Staatscourant; zie: www.officielebekendmakingen.nl. Vanaf dan geldt voor een middel hetgeen in het betreffende Ctgb-besluit is vastgesteld.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vitaminebommetjes!

Om gezond snacken bij de jeugd te stimuleren, stond Growers United gisteren tijdens de Nationale Groente- en...