Florius begint bloemenkwekerij in Colombia

03-12-2018    13:57   |    Goedemorgen

Onder toeziend oog van President Ivan Duque van Colombia en de Nederlandse minister-president Mark Rutte, hebben Florius Flowers-directeuren Bas Vloet en Julian Perez een overeenkomst gesloten voor de huur van een bloemenkwekerij in Colombia.

Florius Flowers is al meer dan 20 jaar actief in de internationale sierteeltsector en is marktleider geweest in de veredeling, productie en distributie van de Hypericum Coco-serie en de Veronica Smart Series. Florius 'bloemen worden momenteel geproduceerd van zes partnerboerderijen in zowel Kenia als Ethiopië. 

Met een vestiging in Colombia kan Florius Flowers zijn productregio’s uitbreiden en de Noord-Amerikaanse markt op een milieuvriendelijker manier bedienen dankzij zeetransport. Florius Flowers heeft gekozen voor de Colombiaanse koffieregio vanwege de strategische locatie, klimatologische omstandigheden en de grote steun die ze hebben ontvangen van de lokale, regionale en nationale overheidsinstanties om hun project te laten slagen. 

De kwekerij van Florius Flowers zorgt voor honderden nieuwe banen. Florius wil tot 80% vrouwen inhuren en ondersteunt werkende moeders door te zorgen voor kinderopvang. 

Het doel van Florius Flowers is om de eerste productie van Hypericum Coco en Veronica Smart Series klaar te hebben in juli 2020 en zal voornamelijk gericht zijn op de Amerikaanse markten.

Lees meer over Florius Flowers op www.floriusflowers.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Hij staat!

Drenthe Growers kende moeilijke tijdens nadat een deel van het bedrijf bezweek onder de sneeuwval eerder dit...