Design voor in de tuinbouw...

09-10-2019    09:05   |    Goedemorgen

Agrariërs zitten in de stal, op het land of in de kas. Designers zitten in hun studio of werkplaats. Het zijn twee gescheiden werelden. Klopt dat? Agri meets Design bewijst al 7 jaar lang dat boeren en ontwerpers elkaar juist veel te bieden hebben: nieuwe inzichten, andere invalshoeken, slimmere verandering en verduurzaming. Om de successen van deze samenwerkingen te vieren en overheid, wetenschap, bedrijfsleven én burgers te inspireren, opent STUDIO Agri meets Design haar deuren tijdens de Dutch Design Week!

Boer en ontwerper: verrassend en vernieuwend
Van 19 tot en met 27 oktober is STUDIO Agri meets Design te gast op Sectie-C (Hal 10), één van de traditionele hotspots tijdens de Dutch Design Week (DDW). Een toepasselijke plek, want op Sectie-C creëren, werken en ondernemen designers 7 dagen per week. Het is hun habitat. Voor agrariërs is het een plek die afwijkt en daardoor juist uitdaagt. En dat is de kernkracht van Agri meets Design: een onverwachte match tussen boer en ontwerper die leidt tot verrassing, vernieuwing en verandering. In de afgelopen 7 jaar hebben we mooie succesverhalen verzameld. Tijdens STUDIO Agri meets Design delen we die kennis en verhalen en leggen we nieuwe verbindingen.
 
Doorlopende inspiratiesessies 
STUDIO Agri meets Design is tijdens de DDW elke dag geopend. Op deze werk- en ontmoetingsplek staat verbinding en verdieping centraal. We nodigen je van harte uit een kijkje achter de schermen te nemen en alles te weten te komen over de bijzondere ‘klik’ tussen de creatieve en agrifoodsector. We blikken in korte documentaires en een groot archief aan kennis en praktijkervaring terug op een aantal langlopende trajecten.  
 
Netwerkevent op 23 oktober
Op woensdag 23 oktober vindt tussen 15.00 en 16.30 uur een netwerkevenement plaats. Ontwerper Sietske Klooster presenteert verschillende werkprincipes die kenmerkend zijn voor samenwerkingen tussen de creatieve- en agrifoodsector. Sietske is als buitenpromovendus verbonden aan de ontwerponderzoeksgroep Systemic Change van de TU/e. Drie cases worden deze middag in mini-documentaires uitgelicht: het Foodlab, de Open Source Boerderij en de MelkSalon. Sietske gaat met de betrokken boeren en ontwerpers in gesprek. Het doel is om met deze deelnemers, de stakeholders en bezoekers de werkprincipes verder aan te scherpen. Maar de middag is natuurlijk ook bedoeld om elkaar beter te leren kennen en de zaadjes voor nieuwe samenwerkingen te planten.
 
Over Agri meets Design 
Agri meets Design startte begin 2013 en is ontwikkeld via een partnerschap van FoodUp! Brabant, Provincie Overijssel, het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en ZLTO. Kijk voor informatie en projecten van Agri meets Design opwww.agrimeetsdesign.com
 
Over Dutch Design Week en Sectie-C
Van 19 tot en met 27 oktober is Eindhoven de designhoofdstad van Noord-Europa. Tijdens de DDW presenteren 2600 ontwerpers verspreid over zo’n 120 locaties door de hele stad hun werk en concepten aan meer dan 350.000 bezoekers. De creatieve enclave Sectie-C in Tongelre is één van de hotspots tijdens de DDW. Circa 250 creatieve ondernemers openen 9 dagen lang de deuren van hun studio, atelier of werkplaats. Meer informatie over tickets en openingstijden is te vinden op www.ddw.nlen www.sectie-c.com.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws