Holla Roses heeft Fairtrade certificering

27-03-2015    10:48

Begin maart heeft Holla Roses het Fairtrade certificaat ontvangen. Hiermee mogen de rozen, die op het productiebedrijf van 42 hectare in Ziway (Ethiopië) worden geteeld, onder dit consumentenlabel verhandeld worden.

“Het behalen van dit certificaat is voor ons bedrijf een mooie vervolgstap in de wijze waarop Holla Roses haar sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheid wil tonen”, geeft Paul Holla aan. “Hiermee laten we zien dat we voldoen aan alle milieu en sociale eisen die Fairtrade stelt." 

Fairtrade is in de markt een steeds sterker label aan het worden en speelt succesvol in op de wensen van de consument om duurzaam geproduceerde producten te kopen. De premie, die de markt betaalt voor het Fairtrade label, wordt gebruikt om projecten te starten in Ethiopië, die gericht zijn op verbeteringen van de leefomstandigheden van de werknemers, hun gezinnen en de directe omgeving. "Hiermee leveren we een directe en positieve bijdrage aan de ontwikkeling van het land Ethiopië en haar bewoners”, zegt Marc Holla. “Naast alle andere initiatieven die we al genomen hebben, is dit een mooie toevoeging voor ons bedrijf." 

De Fairtrade rozen zijn per direct leverbaar. Op de Hortiflora Expo 2015 in Ethiopië werd het Fairtrade-certificaat officieel in ontvangst genomen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Snelle topper

Hazeu Orchids heeft een nieuwe oppotmachine en daar is het bedrijf heel blij mee, zo lezen wij op Instagram....