Wie wint de Autonomous Greenhouse Challenge?

05-06-2020    09:53   |    Goedemorgen

Kun je met behulp van kunstmatige intelligentie cherrytomaatjes telen in een kas? Voor die opgave stonden de internationale teams die deelnamen aan de Autonomous Greenhouse Challenge van Wageningen University & Research (WUR) en Tencent. De winnaar van deze wedstrijd wordt maandagochtend 8 juni bekendgemaakt tijdens een gratis te volgen webinar met keynote David Wallerstein, CXO van Tencent dat tot de grootste internetbedrijven ter wereld behoort.

De wereldbevolking neemt snel toe, samen met de vraag naar gezond en vers voedsel. De glastuinbouw kan een belangrijke rol spelen, maar ondervindt moeilijkheden bij het vinden van voldoende geschoold personeel om de productie van gewassen te beheren. Kunstmatige intelligentie (AI) kan dit probleem mogelijk helpen oplossen.
 
Cherrytomaatjes
De tweede door WUR georganiseerde internationale Autonomous Greenhouse Challenge 2019/20 was daarom gericht op het combineren van tuinbouwexpertise met kunstmatige intelligentie. Internationale teams voerden een experiment uit om op afstand cherrytomaatjes te telen gedurende een periode van 6 maanden in de proefkassen van de business unit Glastuinbouw van WUR in Bleiswijk, Nederland. Elk team had de beschikking over een kascompartiment uitgerust met standaard actuatoren en sensoren om verwarming, ventilatie, schermen, kunstlicht, CO2-dosering en irrigatie aan te sturen. Teams voegden verschillende eigen sensoren toe om het tomatengewas te monitoren. Klimaat- en irrigatiesetpoints en snoeistrategieën werden op afstand door de teams bepaald met behulp van AI-algoritmen.
 
Webinar over AI in glastuinbouw
Maandagochtend 8 juni 9.00 uur CET wordt de winnaar van de Autonomous Greenhouse Challenge bekendgemaakt tjidens een gratis toegankelijk webinar over de mogelijkheden van kunstmatige intelligente in de glastuinbouw. Keynote is David Wallerstein, CXO van de Chinese internetreus Tencent. Silke Hemming, hoofd onderzoeksteam Greenhouse Technology van WUR, zal de resultaten van de Autonomous Greenhouse Challenge delen en analyseren. Prof. Leo Marcelis (WUR) zal namens de jury de uitslag bekend maken.
 
Het webinar wordt georganiseerd door GreenTech, het globale platform voor glastuinbouwprofessionals, op maandag 8 juni van 9.00 tot 10.30 uur CET. Aanmelden voor het webinar is gratis en kan via www.greentech.nl/webinar.
 
De Autonomous Greenhouse Challenge wordt mede mogelijk gemaakt door Grodan, Axia Seeds, LetsGrow.com, Heliospectra en KPN. Meer achtergrond informatie over de wedstrijd en alle deelnemers is te vinden op www.autonomousgreenhouses.nl.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws