Jubilerende veiling open bij KIDK

21-03-2017    15:17   |    Ellis Langen

Groente en Fruitveiling Zaltbommel in Zaltbommel doet dit jaar mee aan Kom in de Kas op zaterdag 1 april. Ze doet mee omdat de veiling dit jaar honderd jaar bestaat. Bovendien is ze de organisator van het evenement in deze regio. Op de veiling zal onder andere een fotopresentatie te zien zijn die in het teken staat van het 100-jarig jubileum. Ook exposeren veel kunstenaars in de veilinghal hun werk en wordt de aardbeienkoningin bekend gemaakt.

Tijdens Kom in de Kas is op de jubilerende Veiling Zaltbommel van alles te doen. Zo wordt er een demonstratie gegeven over de werking van de klok, geven keurmeesters uitleg over het keuren van agf-producten en kunnen er appels worden geproefd. Verder exposeren 25 kunstenaars in de veilinghal er hun werk.

Omzetgroeier
De veiling haalde vorig jaar weer een nieuw omzetrecord van 53,2 miljoen euro. Dit was een stijging van 4,9 % ten opzichte van het voorgaande recordjaar in 2015. Verantwoordelijk voor deze omzetstijging waren met name de ontwikkeling van zowel het volume als de prijsvorming van aardbeien en houtig kleinfruit. Vooral de afzet van frambozen stijgt zeer sterk. Ook werden er goede resultaten gerealiseerd bij de afzet van paprika en verschillende vollegrondsgroenten.

Tijdens Kom in de Kas in de Bommelerwaard doen nog 5 andere bedrijven mee aan de open dag op zaterdag 1 april. De andere 5 deelnemende bedrijven zijn: aardbeienbedrijf Van der Burght, chrysantenkwekerij Van de Werken/Riverflowers, Lisianthuskwekerij Van den Werken, het glastuinbouwbedrijf Van Tuyl dat paprika's en frambozen kweekt en snijhortensiabedrijf De Kloe.

Aardbeienkoningin bekend gemaakt
Op 1 april wordt tevens de aardbeienkoningin van 2017 voor de regio bekend gemaakt. Normaal gebeurt dat jaarlijks pas op de aardbeiendag in juni. Deze aardbeienkoningin is het boegbeeld voor de aardbeienteelt in de regio, aldus Jack van Wijk, accountmanager bij de Coöperatieve Tuinbouwveiling Zaltbommel en Omstreken B.A.


Reacties (1)

L de Moor at 30.07.2020

Het is treurig wat de nederlandse vereniging van banken zegt over toekomstige financieringen van hun in de land en tuinbouw.Men heeft jarenlang propaganda gemaakt voor schaal vergroting in deze sector wat geleid heeft tot bedrijven met grot mono productie met tegen vallende opbrengsten.
Alle rechten voor behouden L de Moor.

Reageer op dit bericht

Meer nieuws