'Geef de nieuwe generatie de ruimte om te groeien'

14-11-2017    10:16   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Jonge vrouwelijke ondernemers zijn dun gezaaid in de tuinbouw; hoe bijzonder is het dan om twee gedreven tuinbouwvrouwen samen aan tafel te hebben? Karin van der Eijk (VDE Plant) en Joyce Lansbergen (LG Flowers) hebben beiden - vanuit hun passie en drang naar innovatie - een duidelijk stempel gedrukt op hun onderneming én op de tuinbouwsector als geheel. Hun boodschap voor de tuinbouwonderneming in 2026: zoek contact met de markt, zet vrouwen in een sleutelpositie, blijf aangesloten bij de omgeving en geef opvolgers ruim baan. Aldus in een eerder gepubliceerd interview op Onderneming2026.nl.

Karin van der Eijk en Joyce Lansbergen zijn geen onbekenden voor elkaar. Sterker nog: sinds ze bij de Ranking the Grower-verkiezing 2014 beiden werden uitgeroepen tot ‘Meest inspirerende tuinbouwvrouw van Nederland’ - Karin in de categorie potplanten en Joyce bij de snijbloemen-  is er een band gegroeid tussen de twee ondernemers.

“We raakten met elkaar in gesprek en kwamen er al snel achter dat we veel raakvlakken hebben”, vertelt Karin (43). “Niet alleen staan we allebei aan het roer van een tuinbouwbedrijf, ook zijn we beiden enorm gedreven en echte workaholics. En misschien wel het belangrijkste: we zijn allebei actief bezig met de marketing van ons product, met in contact treden met de markt en het ontwikkelen van nieuwe concepten. Hierdoor, en omdat bloemen en groene planten elkaar niet ‘bijten’, kunnen we veel delen en van elkaar leren. Afgelopen jaar zijn we zelfs samen naar New York geweest, om inspiratie op te doen. Toen ik Joyce voorstelde om hierheen te gaan, zei ze meteen ‘ja’. Dat typeert haar.”

Joyce Lansbergen (29) knikt instemmend tijdens het betoog van haar collega-ondernemer. “Karin en ik hebben inderdaad veel gemeen. We zijn er allebei van doordrongen dat we naar buiten moeten treden met ons product en contact moeten zoeken met de markt. Hierbij houden we elkaar en uiteindelijk de onderneming ook scherp. Ik vertel Karin eerlijk wat ik vind van haar vlogs én andersom.” 

Lees het volledige interview op Onderneming2026.nl


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Nog meer beurs!

Tessa en Kelly hebben samen met presentator Aad een serie video's gemaakt op de FHTF.