Vijf bedrijven in Venlo openen kas

02-04-2015    09:31

Tijdens Kom in de Kas op zondag 12 april openen vijf bedrijven in Venlo hun deuren. Er doen telers mee van minikomkommers, aardbeien, augurken, perkplanten, sla en kruiderijen. De openingstijden zijn van 11.00 tot 16.00 uur op zondag 12 april. 

Regio Venlo is vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid, zeker als het gaat om Fresh & Food, bloemen, agro-industrie en logistiek. Regio Venlo is in negen jaar tijd al zesmaal benoemd tot logistieke hot-spot van Nederland. In het gebied wordt van alles georganiseerd. Struin langs stands, wandel door de ‘Smaakstraat’, lekker eten en proeven kan ook van producten van Rijnland Noord.

Gipmans Planten is de locatie voor kinderen dit jaar. Daar staat de Fit Food Fun-Factor Bus waar kinderen kunnen knutselen met fruit. Ook kunnen ze aan de slag met ‘Mijn Keukentuintje’, spelenderwijs leren hoe je zelf eigen groenten kweekt. Bij Tasty Tom kun je tomatenproeven in alle soorten, maten en smaken. Onder begeleiding kunnen kinderen op elektrowagens, op drie meter hoogte tussen de planten rijden.

Uniek aan Ebus Kwekerijen, die ook meedoet aan Kom in de Kas, is het gebruik van Vitaal water, het eb- en vloedsysteem en waterrecycling. Bij Pekam moet je zijn voor het proeven van minikomkommers en augurken. Voor het thema: ‘Tuinbouw, daar zit muziek in’ wordt samengewerkt met Grenswerk, het poppodium van Venlo. Niet alleen de DJ Academy biedt daar talenten uit Venlo het podium, ook ‘The Blue Grass Boogiemen’ geeft invulling aan het thema.

Kom in de Kas wordt mede mogelijk gemaakt door Dutch Produce Association, FloraHolland, Bayer CropScience, Interpolis en Rabobank. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instagram: Snelle topper

Hazeu Orchids heeft een nieuwe oppotmachine en daar is het bedrijf heel blij mee, zo lezen wij op Instagram....