Hoe (duurzaam) eten we in 2050?

19-10-2018    13:49   |    Goedemorgen

Hoe zorgen we dat we ook in 2050 nog van gezond en duurzaam eten kunnen genieten? En hoe kan technologie ons daarbij helpen? Tijdens de Duurzame Week in Utrecht wordt de toekomstige eetcultuur en voedselproductie in de stad verbeeld, getest en geproefd.

Door gebruik te maken van speciale tarot kaarten die verschillende toekomstscenario’s voorspellen, wordt er onder leiding van de Tsjechische ontwerpster Marketa Dolesjova speculatieve ontwerpmethodes toegepast. Daarmee wordt op speelse manier de lokale voedselcultuur onderzocht in relatie tot sociale en ecologische duurzaamheid. 

Binnen de workshop wordt lokale problematiek behandeld zoals de invasie van Fast Food ketens of het gebrek aan door burgers geïnitieerde stadslandbouw initiatieven. In groepen worden toekomstscenario’s ontwikkeld die Utrechtse eetcultuur gezonder en groener kunnen maken. Hier wordt de nadruk gelegd op de rol die digitale technologieën kunnen spelen om het lokale voedselsysteem te verbeteren. Er wordt gekeken naar de impact en potentie van apps, algoritmes en het automatiseren van onze dagelijkse eetgewoontes.

 

 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws