Hoe kun je verse groente langer houdbaar maken?

Hoe kun je verse groente langer houdbaar maken?

Hessing Supervers en Brightlands Campus Greenport Venlo gaan samenwerken aan innovatieve oplossingen om verse groente langer houdbaar te maken, voedselverspilling tegen te gaan en nieuwe duurzame verpakkingsmaterialen te ontwikkelen. Op 10 juni ondertekenden beide partijen een overeenkomst als start van de samenwerking.

Korte aanvoerlijnen en snelle, efficiënte verwerking zijn belangrijk om verse groente ook echt vers in het winkelschap en op het bord van de consument te krijgen. Hessing Supervers is onlangs gestart met de bouw van een nieuwe productielocatie in Greenport Venlo die nog meer consumenten van verse groente kan gaan voorzien. Om de groente die Hessing in Venlo gaat verwerken nog verser, slimmer en duurzamer te produceren, gaat het samenwerken met Brightlands Campus Greenport Venlo.

Minder verspillen, beter verpakken en nieuwe teeltvormen
Op allerlei vlakken gaan beide partners werken aan verbetering en verduurzaming van de groenteverwerking. Zo bedenken ze innovatieve oplossingen om de houdbaarheid van verse groenteproducten te verbeteren. Dat kan gaan om nieuwe verpakkingswijzen of het verkorten van de tijd tussen oogst en consumptie. Ook onderzoeken beide partijen nieuwe teeltvormen, zoals waterteelt waar Hessing al langer mee experimenteert. Verder zijn het verwaarden van reststromen, het zoeken naar duurzame verpakkingsmaterialen en het vergroten van de mogelijkheden voor elektrisch vervoer, thema's die de samenwerkingspartners oppakken.

Frank Hessing kijkt uit naar de samenwerking met Brightlands: "Bij ons draait alles om vers en het is elke dag weer topsport om onze verse en gezonde groenten snel en goed bij onze klanten te krijgen. De houdbaarheid van verse producten is voor onze klanten ontzettend belangrijk, omdat het verspilling voorkomt en de omzetkansen vergroot. We zoeken daarom continu naar mogelijkheden om de houdbaarheid te verbeteren. Samen met Brightlands kunnen we onze kennis op dat gebied vergroten en innovatieve oplossingen bedenken."

Verstevigen positie Greenport Venlo
Ook Saskia Goetgeluk, directeur van de Brightlands Campus in Venlo is blij met deze nieuwe samenwerking: "Met Hessing als partner liggen er goede mogelijkheden om als regio een toppositie te bereiken in agrifood, business en logistiek. De plannen van Hessing passen goed bij de ontwikkeling van het innovatie ecosysteem en bij de onderwijs en onderzoeksprogramma's op de campus. Voor onze studenten is het interessant om ze de praktijk te laten ervaren. Dit is een mooie basis voor een vruchtbare samenwerking!"

Bron: Goedemorgen

Deel artikel



Vandaag op Tuinbouwmarktplaats...

Vandaag op Hortibiz Newsradio, luister terug!

Werken bij Holland Hortimedia?
Solliciteer!

Werken bij
Holland Hortimedia?

Contentmanager m/v – Salesmanager m/v

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws
Ontvang Goedemorgen!

Meld je aan voor dagelijks Goedemorgen Nieuws

Tuinbouwnieuws, ondernemen, markt en techniek

Hortibiz Newsradio
Luister mee!

Hortibiz Newsradio

24/7 nieuws en informatie