'Inzicht gebruik meermalige trays'

11-08-2017    10:12   |    KAS TuinbouwCommunicatie

Royal FloraHolland zegt wel degelijk belang te hechten aan het gebruik van mileuvriendelijke plantentrays. Het bedrijf zegt zich dan ook niet te herkennen in de uitspraken van de Plastic Soup Foundation.

De Plastic Soup Foundation viel Royal FloraHolland eerder deze week hard aan en verweet de veiling dat het zich niet druk maakt over de natuur. Royal FloraHolland vindt dat een eenzijdig en ongenuanceerd beeld wordt geschetst, zo laat de organisatie op haar website weten. "We werken juist aan een toekomstbestendige sierteeltsector waarin bloemen en planten met respect voor mens en milieu worden geteeld en verhandeld. Samen met onze ketenpartners en stakeholders willen we het verpakkingsgebruik zo efficiënt en duurzaam mogelijk maken. Daarom motiveren we onze kwekers en klanten om vanuit duurzaamheid de juiste verpakkingen te kiezen voor hun producten. Uit onderzoeksresultaten blijkt dat meermalige plantentrays beter scoren op duurzaamheid dan eenmalige plantentrays."

Vervolgonderzoek
Volgens Royal FloraHolland laten de cijfers zien dat er een afname is in het gebruik van meermalige plantentrays. "Daarom doen we nu vervolgonderzoek om meer inzicht te krijgen zodat we het gebruik van meermalige plantentrays op een betere manier kunnen stimuleren. De eerste uitkomsten verwachten we begin september 2017. Uiteraard delen we de resultaten van het onderzoek via onze nieuwsbrief en website."


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Missie Zuid-Holland naar China

De Provincie Zuid-Holland organiseert in de week van 23 tot 27 september een missie naar China onder leiding van Jaap Smit, Commissaris van...