Jungle Talks op GreenTech

27-09-2021    09:31   |    Goedemorgen

Deze week zal de international beurs GreenTech weer de internationale ontmoetingsplek zijn voor professionals uit de tuinbouw. Tijdens de beurs zal Jungle Talks in samenwerking met Holland Hortimedia een radio special en podcasts opnemen over duurzaamheid in de tuinbouw en de toekomst van voedselproductie, die wordt uitgezonden via Paprika Tasty Radio.

In 2050 wonen er 2 miljard mensen extra op onze aarde. Tegelijkertijd zullen grote delen van de wereld worden geconfronteerd met droogte en watertekorten, die grote invloed hebben op regionale voedselzekerheid. We zullen een antwoord moeten vinden op de vraag hoe we de wereld kunnen voeden, zonder schade toe te brengen aan de planeet.

Productie in kassen kan een grote rol spelen als het gaat om de toenemende vraag naar veilig, gezond en efficiëent geproduceerd voedsel. Het areaal aan kassen neemt wereldwijd nog steeds toe, maar het tekort aan goed opgeleide managers groeit ook en dat probleem is niet zo makkelijk op te lossen. Kunnen daarom slimme, autonome algoritmen wellicht de oplossing zijn? Niet alleen in ontwikkelde markten, maar overal ter wereld? En hoe communiceren we de kracht van technologie en innovatie aan de consument? Zijn zij klaar voor een nieuwe toekomst als het gaat over hun voeding?

Gastheer Ed Smit en co-presentator Frederik Vossenaar, special envoy bij het Ministerie van LNV zullen kansen, nieuwe technogieen en innovaties bespreken met Ronald Hoek, directeur van Blue Radix en Art van Rijn, directeur/eigenaar van Artechno.

‘Jungle Talks at the GreenTech’ wordt mogelijk gemaakt door Holland Hortimedia in samenwerking met Paprika Tasty Radio en wordt ondersteund door het Nederlandse LNV netwerk. De GreenTech-special zal worden uitgezonden op 5 oktober om 16.00 uur via www.paprikatastyradio.nl. Na de radiouitzending zal de GreenTech-special ook beschikbaar zijn als podcast en is te downloaden via Spotify.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Vitaminebommetjes!

Om gezond snacken bij de jeugd te stimuleren, stond Growers United gisteren tijdens de Nationale Groente- en...