KCB start werving extra inspecteurs voor Brexit

24-05-2018    17:48   |    Goedemorgen

Het KCB start samen met uitzendbureau AB Zuid-Holland met de werving van de eerste groep van tien nieuwe inspecteurs.

Door de omvangrijke export van groenten en fruit en sierteeltproducten van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk kunnen de consequenties van de Brexit voor de benodigde inspectiecapaciteit van het KCB ingrijpend zijn, stelt het Kwaliteitscontrolebureau.

Volgens eigen berekeningen verwacht het KCB circa 30 FTE extra inspecteurs nodig te hebben bij een ‘harde’ Brexit. De werkelijke behoefte hangt af van de uiteindelijke fytosanitaire eisen van het VK. Bovendien kan als gevolg van een eventuele transitiefase het tijdstip waarop de extra capaciteit nodig is, verschuiven van maart 2019 naar januari 2021. Dit heeft invloed op de omvang en de planning van de benodigde capaciteitsuitbreiding.

Tien inspecteurs werven
In de bestuursvergadering van het KCB is besloten in tranches van tien inspecteurs te gaan werven. Dit met het doel om maximale flexibiliteit te houden gedurende het onderhandelingsproces tussen de EU en het VK. Op basis van tussentijdse inzichten kunnen eventueel aanpassingen in de planning plaatsvinden, hierbij nog steeds rekening houdend met een ‘harde’ Brexit, aldus het KCB.

De opleiding van deze eerste groep nieuwe inspecteurs start op 1 september 2018. Eind oktober en vervolgens in december van dit jaar volgt opnieuw besluitvorming over de omvang en het moment van aannemen van de volgende groep inspecteurs. 


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Orchidee met Noorderlicht

Logico heeft een bijzondere nieuwe Phalaenopsis in het assortiment. De bloem is met fluoriserend groen en paars geverfd en draagt daarom de...