Koppert bouwt hightech 'insectenfabriek'

20-01-2021    11:11   |    Goedemorgen

Koppert wil een significante bijdrage leveren aan duurzaamheid, CO2-reductie, energie en water. De bouw van de nieuwe ‘insectenfabriek’ in Berkel en Rodenrijs past in de missie en visie van het bedrijf. “We willen duurzame producten kweken in een duurzame omgeving”, zegt Peter Maes, Directeur Corporate Marketing. “Wij zijn een onderdeel van de leefomgeving en voedselcyclus. Als je niet bij jezelf begint, doe je het niet goed.”

De bouw van de nieuwe productielocatie van Koppert nadert zijn voltooiing. Begin 2019 is de eerste fase in gebruik genomen, onlangs is de tweede fase afgerond. Het project kende een lange aanloop, vertelt Peter Maes. “Er zijn veel sessies en gesprekken binnen Koppert gevoerd. Het gaat hier om een intensief traject, waarin ook nieuwe ontwikkelingen tot stand zijn gekomen. Hierbij is nauwgezet samengewerkt door mensen van Koppert, maar ook met verschillende aannemers. We hebben met elkaar naar de toekomst gekeken, naar een toekomstbestendig bedrijf. Onze missie ‘Partners with Nature’ loopt als een rode draad door de nieuwe productielocatie heen.”

Koppert kent drie verschillende productiepoten: bestuivers (Natupol), schimmels, bacteriën en aaltjes (micro) en insecten en mijten (macro). Macrobials zijn een belangrijke poot, vervolgt Business Unit Manager Peter Couwels. “Voor macro groeien we meer dan 10 procent per jaar door katalysatoren als voedselveiligheid bij de consument, duurzaamheid, teeltintensiteit en wet- en regelgeving. Het faciliteren van die voortdurende groei doen we door extra kweekcapaciteit en door de beschikbare kweekcapaciteit beter te benutten, door de efficiency per m2 te verhogen. Met meer stabiele productie-outputs kunnen we het servicelevel op het vlak van leverzekerheid en kwaliteit naar onze klanten toe verhogen.”

Lees hier verder


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Luister terug: Solvent

ACTUEEL HORTI THEMA - Joost de Jong van Solvent was vanochtend op Paprika te horen in het kader van het...