Grote brand bij afvalverwerker Van Vliet

31-08-2015    10:08

In Wateringen is zaterdagochtend vroeg bij het bedrijf Van Vliet Contrans een grote brand uitgebroken. Het ging om een loods met afval waar vooral veel plastic lag, waardoor veel rookontwikkeling ontstond.

Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. De brand was in de omgeving goed te ruiken en ook waren flinke rookwolken te zien. Om de brand te kunnen bestrijden zijn brandweereenheden uit Wateringen, Delft, Rijswijk en Monster ingezet, zo meldt Omroep West. Er zijn ook diverse meetploegen van de brandweer in actie geweest. Deze hebben geen onrustbarende concentraties van gevaarlijke stoffen kunnen vaststellen. Rond half zeven kon het sein 'brand meester' worden gegeven. De WOS meldt dat het vuur beperkt is gebleven tot de loods met plastic afval.

Van Vliet Contrans is een bedrijf dat afval verzamelt en op het terrein in Wateringen weer scheidt. Alle soorten afval worden op het terrein opgeslagen in aparte loodsen om uiteindelijk verder verwerkt te worden. Het bedrijf is onder meer gespecialiseerd in tuinbouwafval.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Alle waterstromen risicovol

Recent is het eindrapport ‘Waterstromen afwijkend van drainwater’ uitgebracht. In dit rapport worden de resultaten beschreven van een...