Magical Jewel in de prijzen

16-04-2021    09:51   |    Goedemorgen

De nieuwste variëteit van Magical Hydrangea, Jewel, valt in het introductiejaar direct in de prijzen. De lang bloeiende tuinplant kreeg namelijk de hoogste score bij de benchmark houdbaarheid tuinhortensia, uitgevoerd door het Kenniscentrum van Royal FloraHolland.

Een vakjury beoordeelde afgelopen zomer de Magical Jewel en acht andere nieuwe tuinhortensia’s. Daarbij liet de Magical hortensia de overige inzendingen achter zich met een score van 28,3 op een schaal van 30.

Oersterke hortensia
Met het winnen van de test bewijst het succesvolle hortensiamerk meteen haar kracht. De plant is ondanks haar delicate uiterlijk namelijk oersterk, goed bestand tegen fel zonlicht en mooi tot in het najaar. Door de stevige stelen hangt de plant ook minder snel tijdens hevige regenbuien. De maximale hoogte van 50 centimeter maakt ‘m ideaal voor op het balkon en terras, maar ook in de tuin maakt de Hydrangea zijn naam waar. En dan hebben we het nog niet eens over de magische kleurverandering gehad.

150 dagen-bloeigarantie
Magical Hydrangea’s hebben een bloeiperiode van zes maanden, waarin ze maar liefst drie keer van kleur veranderen. Een unieke eigenschap. Hierbij geldt: hoe lichter de standplaats, hoe sterker de kleurverandering. Wat begint als een roze of blauwe Magical Jewel eindigt in het najaar in romantische tinten donkerrood of vergrijsd groen. De metamorfose gaat heel geleidelijk tijdens de zomer en nazomer, tot aan de eerste nachtvorst. Op het plantenetiket zie je hoe de verschillende bloemkleuren zich ontwikkelen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Brede Welvaart?

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...