Mertens in Club van 100

06-12-2021    09:51   |    Wageningen U&R Business Unit Glastuinbouw

Mertens is een toonaangevende toeleverancier voor de professionele tuinbouw in Nederland en Duitsland met haar roots in Limburg. Het bedrijf gelooft in een goede samenwerking met haar klanten en toeleveranciers en is nu toegetreden tot de Club van 100 van Wageningen University & Research, Business Unit Glastuinbouw.

Directeur Mart Verheijen: "Als Mertens bieden we toegevoegde waarde voor onze klanten door deze te voeden met de meest actuele informatie over producten en totaaloplossingen zoals geïntegreerde (teelt)systemen, maar we zijn meer. Als Mertens willen we een wezenlijke bijdrage leveren aan het oplossen van vraagstukken waar al onze stakeholders voor staan. Dat doen we door richting te geven aan kennisontwikkeling en gericht onderzoek, en hoe kan dat beter dan aan te sluiten bij de Club van 100. Het is niet alleen dat we met nieuwe kennisontwikkeling bezig zijn, maar als lid van de Club van 100 krijgen we toegang tot de brede expertise van de business unit Glastuinbouw van Wageningen University & Research waarmee wij onze klanten nog beter van dienst kunnen zijn."

Jacqueline van Oosten is als Business Development Manager voor Club van 100 heel blij met het besluit van Mertens om deel te nemen. Een van de doelstellingen van de Club van 100 is de Nederlandse glastuinbouw en bloembollen een kennisvoorsprong op het buitenland te laten behouden. Door mee te doen wordt bijgedragen aan de financiering van het toegepast-strategische onderzoek. Deelname aan de Club van 100 bestaat uit twee delen: 50% van de inleg blijft beschikbaar voor het bedrijf (in de vorm van snelle toegang tot kennis). De andere 50% wordt besteed aan pre-competitieve projecten. Projecten die door leden zelf worden voorgedragen.

"Het unieke van de Club van 100 is dat het een ketenbrede groep van tuinbouwtoeleveranciers is die bereid zijn pre-competitief samen te werken. Het maakt dat de vraagstukken waaraan gewerkt wordt boven de markt hangen en vrijwel iedereen raken. De nieuw opgedane kennis is in eerste instantie alleen voor leden beschikbaar. Inmiddels zijn meer dan 85 bedrijven aangesloten."

Mart Verheijen: "Wij bieden onze klanten dagelijks “Groeikracht voor Ondernemers". Door aan te sluiten bij de Club van 100 investeren we niet alleen in nieuwe kennisontwikkeling maar ook in kennisontwikkeling van onze eigen mensen, zodat we de rol van een vertrouwde partner met kennis van zaken blijven vervullen.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Blog: Brede Welvaart?

Een weblog van Jolanda Heistek. Zij is programmamanager bij Greenport West-Holland. Jolanda schrijft deze...