'Veredelen stopt niet als ras op de markt komt'

02-09-2020    10:05   |    Goedemorgen

Al meer dan 10 jaar is troschrysant Saba een hit. De prachtige paars/witte kleur in combinatie met het fris groene hart maakt de bloem van veredelaar Royal van Zanten mooi in elke bloemcreatie. Voor Royal Van Zanten stopt het veredelen van een ras echter niet op het moment dat deze voor de markt beschikbaar is.

Een uniforme, supersterke en oogverblindende troschrysant met uitstekende transporteigenschappen en een lang vaasleven. Dat is kort samengevat waar Saba voor staat. Overduidelijk een bloem met meerwaarde voor de hele keten en om die reden ook wel de koningin onder de chrysanten genoemd. "Door de jaren heen hebben wij samen met de Saba-kwekers het ras geoptimaliseerd door middel van zorgvuldig selecteren van de beste genetica. Een continue proces waarbij uiteraard goed wordt geluisterd naar de wensen vanuit de markt. Succes creëer je tenslotte samen", aldus Royal van Zanten.

Met trots presenteerde het bedrijf daarom deze zomer de nieuwste selectie, speciaal ontwikkeld voor de warme zomerperiode. "Een met zorg gemaakte ‘Saba selectie’ die ervoor zorgt dat Saba jaarrond blijft verrassen met haar unieke kleurschakering. Door het creëren van optimale teeltomstandigheden en een zorgvuldig oogstproces maken de Saba- kwekers het topproduct waar u op rekent. Saba doet wat zij beloofd, ook in de warme zomermaanden!"


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws