Naktuinbouw stelt nieuw hoofd Keuringen aan

07-05-2021    09:45   |    Goedemorgen

Op 1 juli komt Peter van Nieuwkoop bij Naktuinbouw in dienst. Op 1 augustus volgt hij Ron Bleijswijk op als hoofd Keuringen. Van Nieuwkoop (50) richt zich in de komende jaren naast de aansturing van alle keuringsactiviteiten ook op de uitwerking van nieuwe uitdagingen uit het meerjarenplan Naktuinbouw Next Level.

Voor Keuringen houdt dit onder meer in dat wij meer risicogericht gaan keuren. En dat bedrijven meer mogelijkheden krijgen voor eigen uitvoering van beoordelingen en toetsingen onder officieel toezicht. Daarnaast wordt ook de digitalisering van werkprocessen en het gebruik van data belangrijker.

Peter van Nieuwkoop werkt sinds 2017 bij de Bloembollenkeuringsdienst in Lisse als hoofd Keuringen en Kwaliteit. De laatste drie jaar leidde hij ook het BKD-laboratorium. Daarvoor werkte hij 17 jaar in verschillende functies bij Royal FloraHolland. Hij studeerde tuinbouw aan de Agrarische Hogeschool in Delft en Agrarische Economie in Wageningen.

Per 1 augustus stopt Ron Bleijswijk, omdat hij dan met pensioen gaat. Ron werd in 2010 hoofd Keuringen. Hij nam toen de keuringswerkzaamheden van directeur John van Ruiten over. Bleijswijk zette in de afgelopen elf jaar onder meer zijn schouders onder de optimalisatie van de organisatiestructuur en nieuwe teamindeling en de introductie en gebruik van mijnNaktuinbouw als portal voor keuringsaangifte en verwerking keuringsrapportages. Daarnaast speelden de voorbereiding en invoering van de Plantgezondheidsverordening en de opzet van Brexit-keuringen een belangrijke rol.


Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties

Reageer op dit bericht

Meer nieuws

Instragram: Teamspirit

Bij Van Dijk Flora zien ze een duidelijke overeenkomst tussen het eigen team en het team van Oranje:...

Next: Hygiëne in de kas

We denderen op Goedemorgen en Paprika lekker door met de actuele horti thema's. Want na afgelopen week stil te...